Новини Събития

Ски курортите свалиха цените

   
Ски курортите свалиха цените

Големите ски центрове у нас изразяват задоволство от протичането на зимния сезон въпреки предизвикателствата на времето. Условията за ски продължават да са добри, като в края на сезона има намаления на цените на услугите, съобщава БНР. От днес в Банско хотелиерите намаляват цените, съобщава Малин Бистрин от Съюза на туристическия бизнес в града. Цените на картите за съоръженията в Банско обаче запазват цената си защото цената на електроенергията остава висока, посочи Иван Обрейков от фирмата концесионер.

От 15 март цените за съоръженията в Боровец ще бъдат с по-ниска цена, каза Мария Шейнова маркетинг мениджър на фирмата концесионер.

Условията за ски в Пампорово също са добри, уверява Мариан Беляков, а от 5 март цените са по-ниски. От тези почивни дни целодневна карта за възрастен на Мальовица е намалена от 35 на 25 лева. Цените на хотелите са по-ниски с около 30% в делничен ден и с 20% в почивните дни, съобщи Мартин Ицов. Очакванията на ски зоните са в зависимост от метеорологичната обстановка ски сезонът да продължи поне до 15 април. Най-много през тази зима са били българските туристи и тези от балканските страни, както и от Великобритания и Централна Европа.