Новини Турагенции

ТЕЗ Тур пуска програми за Дубай през есента

   
ТЕЗ Тур пуска програми за Дубай през есента

Дубай е един от най-ярките и лесно разпознаваеми градове в момента. Почти няма човек, който да сбърка характерните за емирството лазурни води, топло слънце и модерни сгради. Процъфтяващ като основния търговски център на средния изток, оживеният мегаполис се превърна в най-желаната туристическа дестинация през последното десетилетие. Поради големия интерес почивките там стават все по-изгодни и по-изгодни. За това и “ТЕЗ Тур” се стреми да осигури едно истински луксозно преживяване в най-бляскавия град.

Туроператорът организира програми до ОАЕ с директни полети на авиокомпания Fly Dubai. В момента има потвърдени дати през октомври, ноември и декември. Това е перфектното време за посещение на дестинацията, тъй като преди това жегата е непоносима. Тези програми са с 5 нощувки.

Цените за екскурзия в Дубай започват от 770 евро на човек, като в пакета влизат самолетни билети София - Дубай - София с авиокомпания Fly Dubai, 20 кг чекиран багаж, 7 кг ръчен багаж, летищни такси, трансфер от летището до хотела и обратно в лицензиран туристически автобус и 5 нощувки в хотел по избор на клиента на съответната база изхранване. Туристите също ще бъдат придружавани от представител на фирмата през целия престой. Също така на всеки се полага медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро.

Също така към всеки пакет “ТЕЗ Тур” включва туристическа обиколка на старата част, както и на модерен Дубай. По време на екскурзията ще разгледате истинския стар град и ще научите повече за историята и уникалната архитектура в стария град. Първо ще се посети Al Bastakiya – най-старият район в Дубай. Наблизо е също и Златният пазар, който е от най-големите пазари в света и заради който мегаполисът е наречен Град на златото. Именно там може да се види най-големият златен пръстен в света - впечатляващ рекордьор, който определено си заслужава. Освен това на Златния пазар са някои от най-добрите бижутерски магазини. В програмата е включена и крепостта Al Fahidi – една от най-древните сгради в града. Тя е пример за традиционна арабска архитектурата и определено е интересно да се види, особено ако Дубай е първият ви досег с арабската култура.

По време на разходката в модерен Дубай туристите ще посетят Мадинат Джумейра (Madinat Jumeirah), наричан още „Арабската Венеция“ - комплекс, който се състои от три бутикови петзвездни хотела (Jumeirah Al Qasr, Jumeirah Mina A'Salam, and Jumeirah Al Naseem). Това е най-дългият курорт в Emirates, проектиран да наподобява традиционен арабски град. Айн Дубай – виенско колело в Дубай, също е една от най-интересните местни забележителности. Фонтанът на Dubai Mall е друго любимо място за снимки, така че и на него ще му бъде отредено специално време.

Емирството предлага най-разнообразни развлечения и без съмнение всеки ще успее да открие своето - дали ще е част от атракциите на хотелите, шопинг разходки или почивка на плажа. За това и “ТЕЗ Тур” са подготвили богата селекция от допълнителни екскурзии за всеки вкус.

“Една от най-интересните забележителности освен Бурж Халифа, несъмнено е Miracle Garden. Това е уникален парк с невероятни скулптури и картини, нарисувани с цветя и растения. Обстановката там е същински магическа! Нашите туристи често избират и да посетят The Lost Chamber Dubai Аquarium и Абу Даби”, споделя Михаела Ерменкова, маркетинг мениджър на туроператора.

Турът в Абу Даби е целодневен и включва посещение на джамията Шейх Зайед, Emirates Palace и Ferarri World. Несъмнено това е една от съвременните забележителности, които не трябва да се пропускат. Посещението на Aбу Даби може да потопи всеки в собствен магнетична арабска приказка, а това чувство е неописуемо.

The Lost Chamber Dubai Аquarium от друга страна е най-добрият аквариум в Дубай. Тук туристите ще могат да разгледат потъналите руини на легендарна цивилизация, където енигматични морски създания живеят сред забравени съкровища. Това го прави особено популярен избор, тъй като мястото е интересно както за деца, така и за възрастни. 

Това са само част от допълнителните екскурзии, които “ТЕЗ Тур” предлага. Сред останалите предложения са: сафари в пустинята, посещение на Музея на бъдещето, круиз по Дубай Марина с традиционна арабска дървена дау лодка и посещение на шоуто Le Perle.

Обединените арабски емирства ще ви оставят приятно изненадани. Дубай не е само блестящите модерни сгради и шопинг туризъм - градът предлага богата история, красиви гледки, много възможности за плаж и релакс и обслужване, което надвишава и най-смелите ви мечти. Мястото осигурява перфектния баланс между динамичността на големия град, луксозната обстановка и спокойствието. Несъмнено това го прави подходящо за всеки тип почивка!

Йоана Шомова