Новини Събития

Министър Динкова: България има какво да предложи на всеки свой гост

   
Министър Динкова: България има какво да предложи на всеки свой гост

„Вярвам, че освен непрестанното усъвършенстване на българската туристическа оферта, интересът към страната ни се повишава както заради реформите, които заедно осъществихме, така и поради факта, че България има какво да предложи на всеки свой гост“, каза министърът на туризма Зарица Динкова при откриването на 40-тото юбилейно издание на международното туристическо изложение Ваканция & СПА Експо 2024.

Министърът на туризма подчерта още, че в последните години българският туристически бранш се е изправил пред непознати предизвикателства, но със своето обединение е преодолял трудностите. „Доказателство за моите думи са резултатите, постигнати в обединение: реализираните туристически нощувки у нас за изминала 2023 г. са с 12% повече спрямо 2022 г. Може да се поздравим и със 70% увеличение на ранните записвания от Великобритания за предстоящия летен сезон. Ръст от 20% отбелязваме и сред интереса на немските туристи за лято 2024 г. Значителен скок бележат и посещенията от Испания и Италия“, каза още министър Зарица Динкова.

В юбилейното издание на  Ваканция & СПА Експо 2024 участие ще вземат над 200 изложители туристически от Европа, Африка и Азия.. Страна-партньор на Ваканция & СПА Експо 2024 е Република Мадагаскар, а посетителите ще имат възможността да се запознаят с туристическите продукти на Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия и др.

Ваканция & СПА Експо 2024 се провежда с подкрепата на Министерството на туризма.