Новини Транспорт

Открийте кинодестинациите с Ryanair

   
Открийте кинодестинациите с Ryanair

Търсите ли вдъхновение за следващите си пътувания? Или пък пътешествие до най-интересните места, които виждате в любимите си филми? Наскоро се проведе церемонията на Оскарите, затова Ryanair насърчава пътниците да открият магически места, които са били фон за най-популярните филми в историята на кинематографията. Като пътуваме по следите на филмовите продукции, можете да се потопите в атмосферата на вашите любими филми.

Барселона привлича почитателите на романтичното кино с филми като "Вики, Кристина, Барселона", режисиран от Уди Алън, и "Парфюмът: Историята на един убиец", режисиран от Том Тиквер, заснет в живописни ъгли на града. Следвайки иконичната продукция на Алън, можете да видите една от най-известните забележителности - Саграда Фамилия, която Вики и Кристина посещават в първите сцени на продукцията. Прехождайки през очарователните улици, ще се сблъскате със знаменитата скулптура "Ел Драк" в Парк Гуел, където Вики и Хуан Антонио се срещат след връщането си от град Овиедо. Пътуването до Барселона е идеална възможност да почувствате романтичната атмосфера и да се потопите във филмови пейзажи и топло слънце. Столицата на Каталуния може лесно да се достигне от София с полети, достъпни от понеделник до събота (от април 2024).

Лондон привлича феновете на киното с продукции като "Кралицата", "Дневникът на Бриджит Джоунс" или филмовата поредица "Хари Потър". Туристите могат да посетят гара "Кингс Крос", където са заснети сцени от платформа 9 ¾, от която магьосниците заминаваха за Хогуортс. В столицата на Великобритания е възможно също да се посети "Уорнър Брос Студио Тур Лондон - Създаването на Хари Потър". Това ви позволява да следвате следите на младия магьосник и да откриете пространства, вдъхновени от популярната филмова поредица. Полети до Лондон се предлагат от Ryanair от София, Пловдив и Бургас.

В Париж, романтичната столица на Франция, все още се правят комедии и филми на тази тема. Най-известните продукции като "Полунощ в Париж" на Уди Алън или "Емили в Париж" пренасят зрителите в магическия свят на френския климат и култура. Един от най-големите успехи на Уди Алън, заснет във Франция, има много сцени, в които героите посещават историческия Лувър, музея Роден или знаменитата палата във Версай. Междувременно, по време на снимките за сериала "Емили в Париж", бе използвана круиз по Сена, а сцената с обручката на Камил и Габриел се състоя в Музея д'Орсе. Париж е столица на любовта, културата и отлично предложение за фенове на романтичното кино, до което може да се полети три пъти седмично от София от април 2024.

Много филми са снимани във Вечния град - Рим. Продукции като "Римска ваканция", "До Рим с любов" или "Ангели и демони" са заснети в столицата на Италия, която привлича милиони туристи и фенове на най-известните филмови продукции всеки година. Популярен вид пътуване е също следването на следите на четирите елемента от филма "Ангели и демони" и посещаване на най-иконичните места от поредицата романи на Дан Браун. Туристите посещават базиликата Санта Мария дел Пополо, площад Свети Петър, църквата Санта Мария дела Витория или фонтана на Четирите реки в Пиацца Навона. Всички тези места се смятат за иконични и до днес, а следването на стъпките на професор Лангдън може да предостави много незабравими преживявания. Можете да полетите до Рим с Ryanair от София шест пъти седмично от април 2024.

Авиокомпанията Ryanair е подготвила ограничено  предложение  за всички любители на филмите с полети до такива дестинации като Рим или Париж от 21.99 евро - само на ryanair.com.