Новини Събития

София участва с голям щанд на изложението Ваканция и СПА Експо

   
София участва с голям щанд на изложението Ваканция и СПА Експо
Столицата се представя идейно на изложението
  Мирослав Иванов

София се представя като самостоятелна туристическа дестинация на международното изложение "Ваканция и СПА Експо", което се провежда в периода 13 - 15 март 2024 г. в "Интер Експо Център" в столицата. Щандът е огромен и един от най-нестандартните на събитието. Участието се организира от Общинското предприятие "Туризъм".

Интересът към София е насочен предимно към културно-историческото наследство и богатия на събития от различен характер календар на града. За първи път пред широката публика директорът на ОП „Туризъм“ Людмил Пелов и неговият екип организираха среща на тема „Туризмът в София – състояние и перспективи“.

В първата част на срещата Радослав Райков, представител на водещата българска система за събиране на обратна връзка – Казва.бг/Център за Нови Технологични Системи, представи резултатите от най-голямото провеждано до момента допитване, насочено към туристическия бранш на София. В презентацията бяха представени конкретни резултати, идеи и предложения за подобрение на туристическата среда в столицата. 

Партньорите работят и по нова инициатива, която да позволи събирането на обратна връзка директно от чуждестранни и български туристи, избрали да посетят столицата.

Зам.-кметът на София с ресор "Туризъм" Никола Барбутов (в средата) посрещна на щанда министъра на туризма Зарица Динкова (вдясно) 

Във втората част на срещата беше поставен акцент върху културно-историческия туризъм. Йордана Николова и Валентин Витанов увлекателно представиха Регионален исторически музей – София, и неговите филиали.

Мирослав Иванов