Турагенции

Crusit.bg организира круиз от най-северната точка в Европа

   
Crusit.bg организира круиз от най-северната точка в Европа

Дългите летни дни са любими на всички - те ни дават усещане за безкрайност и вечно лято. Какво обаче ако сте на място, където реално денят никога не свърша. Всеки следващ е по-прекрасен от вчерашния с обещания за незабравими летни спомени и безспирни забавления.

Именно това може да преживеете в Скандинавия през лятото. Белите нощи там са явление, което привлича хиляди туристи. Заради географското си разположение дните на тези ширини стават изключително дълги през лятото, като понякога с цели месеци слънцето не залязва.

Е, с обиколния круиз на MSC, отпътуващ на 12 юли 2024 г. може да се насладите на този феномен. Crusit.bg предлага круиза с удобна програма за всички българи. По време на него туристите ще се запознаят с някои от най-северните точки в Европа, да се насладят на живописни гледки на фиордите, както и да се отдадат на пълен релакс във впечатляващия кораб.

Именно 

корабът MSC Preziosa 

ще извършва плаването. Той е един от най-модерните на компанията MSC Cruises. По размер, дизайн и удобства Preziosa прилича на кораба си близнак MSC Divina - и двата от най-луксозния клас на MSC - Fantasia. Съставен от 18 палуби, 14 от които за пасажери, на борда на кораба са изградени 26 асансьора, 9 ресторанта, 21 бара, модерни спортни съоръжения и СПА център, удобства за деца, театрална сцена, дори 4D кино и симулатор за Формула 1.

Гостите имат избор за настаняване в общо 1751 каюти, разделени на: вътрешни каюти, каюти и апартаменти с илюминатор, прозорец или балкон, и ВИП апартаменти от категорията Yacht club. Специално пригодени каюти от всяка категория са налични за пасажери с двигателни затруднения.

Цените започват 

от 2296 евро на човек и включват самолетни билети София - Хамбург и обратно с включен 20 кг чекиран багаж + 7 кг ръчен, автобусни трансфери в Хамбург: летище – пристанище – летище, настаняване за 12 нощувки в избрания тип каюта на борда на MSC Preziosa 5*, изхранване на пълен пансион на борда (закуска, обяд, вечеря, следобедна закуска) и медицинска застраховка. Освен това в пакетната цена са включени дневни и вечерни развлечения на борда на кораба, ползване на откритите басейни, джакузи, шезлонги, плажни кърпи и фитнес центъра.

Разбира се, самият кораб сам по себе си предлага безброй много възможности за забавления, но маршрутът също така минава през някои много интересни дестинации. След отплаването в Хамбург 

първата спирка

е Олесунд. Това е норвежки град, разположен върху седем острова в северната част на региона на фиордите. След като е бил опожарен от големия пожар през 1904 г., градът е построен из основи в модерния за онова време архитектурен стил – Ар(т) Нуво. Така днес Олесунд прилича на магически град от приказките, очароващ с ярки цветове, нетипични извивки, орнаменти и островръхи покриви. В Олесунд се намира един от най-големите океанариуми в Европа, където можете да видите на живо някои от най-интересните представители на Атлантическия океан.

Следващата спирка Хонигсваг - най-северната точка в Европа. Малко хора могат да се похвалят, че са я посещавали! Въпреки факта, че се намира в Северния полярен кръг, климатът там е по-мек от доста по-южно разположени точки, повлиян от близко минаващото океанско течение Гълфстрийм. Градът също така е и отправна точка за експедиции до Северния полюс, така че има шанс да се запознаете с изключителни приключенци там! Това също така е един от най-добрите градове, в които може да наблюдавате 

белите нощи. 

От града има и екскурзия до най-северната точка Норт Кейп, където среднощното слънце е вълнуваща гледка, от която дъхът на всеки ще спре.

Круизът преминава и през най-популярния северен град, а именно Тромсо. Като най-големия град в Северния полярен кръг, той се радва на голям туристически интерес и е любима спирка за наблюдаване както на белите нощи, така и на северното сияние през зимата. Градът привлича с цветния си гостоприемен облик и неслучайно е наричан от норвежците Париж на Севера. Впечатляваща забележителност в Тромсо е черквата във форма на айсберг.

Обиколката из 

норвежките фиорди 

продължава със забележителните градове Молде и Берген. Молде е разположен във фиорда Молдефьор, потънал в зеленина и заобиколен от снежнобели възвишения на планината Ромсдал. Молде се развива като известна туристическа дестинация от миналото, популярна и до днес, но запазва автентичния си облик и богатия си фолклор. Заради красивите си цветни градини, Молде е наречен Град на розите. В него се организират музикални и литературни фестивали - например най-старият международен джаз фестивал в Европа, който се провежда през юли.

Берген от друга страна е един от най-любимите градове на норвежците. Градът е разположен на югозападното крайбрежие на Норвегия - Хордалан. Той е заобиколен от група планини, известни с името "седемте планини", въпреки че броят им е въпрос на дефиниция. Градът е признат за неофициална столица на областта Западна Норвегия, както и за официален път към норвежките фиорди. Берген има вътрешно пристанище, което се явява не само най-голямото в страната, но и едно от най-големите в Европа.

По-голямата част от годината е дъждовно, от там идват и прякорите на града - Градът на дъжда, Сиатъл на Европа. Интерес представляват историческият център, където се намира пристанище "Бриген" със своите консервни фабрики, популярният пазар на рибата и цветята, крепостта „Бергенхус”. Това е родно място на един от най-гениалните композитори - Едвард Григ. Мястото впечатлява с интересната си архитектура и лежерния маниер, който местните излъчват.

Норвегия е пълна с разнообразни природни и архитектурни съкровища, затова и подобен круиз е страхотна възможност за туристите да се запознаят с цялостната култура и атмосфера на страната. Круизът из норвежките фиорди е страхотно решение както за по-нестандартна лятна дестинация, така и за вълнуващо приключение сред природата.

Йоана Шомова