Новини Събития

Пловдив се готви да посрещне 15-ото издание на международната конференция за винен туризъм

   
Пловдив се готви да посрещне 15-ото издание на международната конференция за винен туризъм

Международната конференция за винен туризъм (IWINETC) с вълнение обявява своето 15-то годишно издание, което ще се проведе в завладяващия град Пловдив, България. Конференцията, известна с това, че обединява професионалисти и експерти от винения туризъм от цял свят, ще се проведе от 9 до 10 април 2024 г. Участниците могат да очакват с нетърпение едно изживяване, потапяйки ги в света на виното, културата, туризма и кулинарните изкушения.

България, със своята богата история на винопроизводство и разнообразни тероари, се очерта като вълнуваща дестинация за винен туризъм. 15тото издание на IWINETC ще хвърли светлина върху процъфтяващата българска винена индустрия, като се фокусира върху винените региони около Пловдив. Присъстващите ще имат възможност да разгледат лозята, да опитат изискани вина и да се насладят на прекрасната местна кухня, която перфектно допълва вкусовете на вината.

Конференцията ще включва набор от увлекателни сесии, семинари и дегустации, водени от известни винени професионалисти и експерти. Участниците ще придобият представа за най-новите тенденции във винения туризъм, устойчиви практики и иновативни подходи към маркетинга на винения туризъм. Възможностите за създаване на нови контакти изобилстват, позволявайки на присъстващите да се свържат с хора с подобни мисли и да създадат ценни партньорства в света на виното и туризма.

Антъни Суифт, видна фигура в глобалната общност на винения туризъм, изрази вълнението си от домакинството на конференцията в Пловдив, заявявайки: "Аз съм истински щастлив, че 15-тото издание на IWINETC се провежда в Пловдив, България. Отдадеността на този регион към производството на изключителни вина и създаването на запомнящи се изживявания във винения туризъм го прави идеалния фон за това престижно събитие. Не се съмнявам, че присъстващите ще бъдат запленени от красотата на българските винени региони и топлината на хората."

Живописният град Пловдив, със своята богата история, датираща от хиляди години, предлага уникална комбинация от култура, архитектура и природна красота. Очарователният стар град, оживената сцена на изкуството и приветливата атмосфера го правят идеален домакин за IWINETC.