Новини Събития

Хотелиери и рибари във Варна излизат на протест срещу вятърните паркове

   
Хотелиери и рибари във Варна излизат на протест срещу вятърните паркове

Представители на риболовната общност и туристическия бизнес излизат на протест във Варна срещу Законопроекта за енергия от възобновяеми източници в морските пространства. Около 09:30 ч. на 18-и март, понеделник, ще бъде затруднено движението на моторни превозни средства по бул. “Княз Борис I” в района на Двореца на културата и спорта (ДКС) и разположен в непосредствена близост хотелски комплекс.

Участниците ще изразят публично своята позиция срещу законодателната инициатива в рамките на 3 (три) часа. Планира се организиране на автошествие, което ще има сборен пункт в района на хотелския комплекс до ДКС. Автомобилите ще преминат от бул. “Княз Борис I” към бул. “Цар Освободител”, а след това ще се насочат към Община Варна по бул. “8-ми Приморски полк”. Движението на колоната ще продължи в посока кв. “Аспарухово” и Рибарско пристанище “Карантината”.

Пряка причина за недоволството става организирана от Центъра за изследване на демокрацията кръгла маса във Варна по въпроса за развитие на вятърни енергийни паркове в Черно море. Очакваше се това събитие да бъде проведено в понеделник в хотелски комплекс до ДКС, пише БГНЕС.