Турагенции

Онекс тур пуска комбинирани екскурзии в Анталия и Кападокия на ексклузивни цени

   
Онекс тур пуска комбинирани екскурзии в Анталия и Кападокия на ексклузивни цени

Турция е една от най-предпочитаните дестинации за българските туристи. Изборът на конкретно място в страната обаче е особено труден - от безкрайните плажове на Анталия, през вдъхновяващи мегаполиси като Истанбул, та чак до вълнуващи преживявания като летенето с балон в Кападокия. Човек и да иска не може да обиколи всички забележителни места в Турция.

Въпреки това туроператорът “Онекс тур” се стреми да предложи подобна възможност на туристите си, предлагайки комбинирана екскурзия Анталия и Кападокия. Освен уникалната възможност да се посетят два от най-популярните турски региони в една седмица, туристите могат и да изберат между чартър от София, Варна или Пловдив.

Невероятна природа, 

златни пясъчни плажове, живописни планини, покрити с древни борови гори, ярко слънце и, разбира се, кристално чисто, нежно и топло море - всичко това прави Турция изключително привлекателна дестинация за туристите. Пътуващите с “Онекс тур” ще прекарат прекрасно време на живописното крайбрежие на Анталия, потънало в зеленина. След това ще посетят - бившата столица на Селджукската империя,а след това ще бъдат насочени към мистериозната и приказната Кападокия.

В момента само при “Онекс тур” тази комбинирана екскурзия се предлага на цени от 367 евро на човек. Офертата включва самолетен билет с директен чартърен полет от София до Анталия и обратно с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг, всички трансфери, обзорна обиколка на Анталия, посещение на Мавзолея на Руми Мевляна, транспорт с лицензиран автобус, 4 нощувки в Анталия/Сиде в хотел 4*/5* на база закуска и вечеря (според избрания пакет), 3 нощувки в Кападокия в хотел 4*/бутик на база закуска и вечеря (според избрания пакет), екскурзионна програма в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език, както и медицинска застраховка.

The Old Town of Side (Top Things to Do & See) - iAntalya

Освен страхотните оферти, програмите на “Онекс тур” изпъкват и с изключителното си удобство. Полети от Летище София ще има до 4 пъти в седмицата през по-високия сезон: от март до юни и от септември до октомври. От Варна полетите ще са всяка неделя в периода 28 април - 11 август, както и от 15 септември до 20 октомври. Допълнителни ще има и в понеделник от 16 до 30 септември. Полетите от Пловдив пък също ще са редовни - между 23 май и 20 юни, както и от 12 септември до 10 октомври ще има чартърни полети всеки четвъртък.

Екскурзията на “Онекс тур” изпъква и с 

уникална програма. 

Макар че стандартните програми в Анталия и Кападокия наблягат на почивката, то туроператорът създава уникален бленд от активности и свободно време. Най-уникалното място по програмата, което остава непознато за доста българи, е Коня. Градът се намира в Централна Анатолия и е бил една от най-важните културни и политически центрове през този период. През 11-ти век селджуките, тюркски племена от Централна Азия, завладяват региона и създават мощно царство. Коня става столица на тяхната империя през 12-ти век и продължава да играе важна роля в следващите векове. Селджуките развиват изкуството и архитектурата в Коня, оставяйки зад себе си значителни постижения.

Daily Konya Mevlana Rumi Tour - Bazaar Turkey

По време на тази екскурзия туристите ще имат възможност да посетят и мавзолея на ислямския философ Руми. Мевляна Руми е основател на мистичния суфически орден на въртящите се дервиши, чийто танц е божествена молитва и хипнотизираща медитация. Посещението е мистично и изпълнено с вдъхновение и представлява идеалния старт на пътуването.

Туристите допълнително ще могат да изберат и екскурзия до един от подземните градове на Кападокия. Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии - помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. 

Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. По време на екскурзията туристите ще видят и долината Зелве – природен феномен с “приказни” скални комини, издигащи се на височина 30 - 40 метра и център за обучение на монаси.

След два дни в Кападокия българите отново ще се отправят към Анталия. От Турската Ривиера туристите също могат да запишат допълнителна екскурзия до Демре, Мира и Кекова. На тази екскурзия ще бъде посетен древния град Мира, основан през 5 в. пр.н.е. Друга интересна спирка са скалните гробници от епохата на Ликийския съюз, римски театър, както и църквата, където е погребан Свети Николай Чудотворец. Също така ще видят чудни свети места.

Myra Ancient City: Santa Claus Came to this Town — West(2)East

Турците имат уникален подход към туристите и всеки посетил държавата се връща. Персоналното обслужване, интересните забележителности и спокойствието в курортите е причината за това. Посетителите могат да се потопят в древна история, екзотична природа и уникални преживявания, което прави дестинацията перфектна за ваканция.

Йоана Шомова