Анализи Новини

Вижте най-добрите места за морска почивка в Испания

   
Вижте най-добрите места за морска почивка в Испания

За да направите пътуването до Испания незабравимо за дълго време, трябва внимателно да планирате почивката си и да изберете дати, казва руската блогърка и журналистка Алена Бердова. Тя назова най-добрите месеци за пътуване до тази европейска страна.

„Испания е много разнообразна страна. Това трябва да се вземе предвид в зависимост от това какво планирате да видите там. Има много нюанси в зависимост от това кой регион на страната ще посетите, защото да посетите средиземноморския бряг и да посетите кантабрийското крайбрежие или Канарските острови не е едно и също нещо“, каза тя.

Любителите на плажа е най-добре да отидат в Испания през юли и август. Все пак трябва да се има предвид, че през тези месеци в страната има най-много туристи, отбеляза блогърката.

„Най-често срещаните райони, където да се насладите на лятна и плажна ваканция, са Коста Брава (Жирона), Коста Дорада (Тарагона), крайбрежието на Леванте (Валенсия и Мурсия) и крайбрежието на Андалусия (особено Алмерия и Малага). За любителите на топлата вода в морето, разбира се, най-добре е да отидете там през август. И, разбира се, Балеарските острови “, обясни тя.

Канарските острови, разположени в Атлантическия океан, край бреговете на Мароко, са единственият регион, където, благодарение на тропическия климат, температурата е горе-долу еднаква през цялата година. Можете да идете там през всеки сезон. Андалусия (Южна Испания) също е място за посещение през цялата година, тъй като има най-мекия климат в Испания.

Лятото е най-горещият сезон в Испания, а също и най-сухият, със средна температура от 30 градуса през това време на годината. Често дори в центъра и в южната част на полуострова има екстремно високи температури, надхвърлящи 40 градуса, допълни Алена Бердова.

„Синоптиците също прогнозираха суша това лято с високи температури. През лятото е почти невъзможно да се разхождате по средата на деня в градове във вътрешността на страната като Мадрид, Кордоба или Севиля, както и в цялото Кастилско плато и Естремадура. Оттук и традицията да се прави сиеста - на улицата няма никой и животът се възобновява едва при залез слънце ”, заключи тя.