Анализи Новини

Най-популярните туристически дестинации в Европа за 2024 г.

   
Най-популярните туристически дестинации в Европа за 2024 г.

Свръхтуризмът се оказва все по-голям проблем в популярни европейски градове като Амстердам, Венеция и Рим, но изглежда, че мнозина от нас започват да подхождат по-изобретателно към местата, където се отправят на почивка - поне ако може да се съди по данните от търсенето в Google.

Анализирайки промените в търсенията в Google през последните три месеца на 2023 г. и сравнявайки ги с последните три месеца на 2022 г., компанията Bounce състави нова класация на европейските градове, които отбелязват най-голям ръст в популярността.

На първо място, със зашеметяващото увеличение от 310,3% на търсенията, е Краков. Този полски град е дестинация с богата култура, но известна и с достъпните си цени.

На второ място се нарежда Севиля с увеличение от 58,7 процента. Градът е родина на фламенкото и един от най-популярните градове за почивка в Испания, но местните власти полагат усилия да управляват броя на туристите, например като добавят входна такса за тази популярна атракция.

На трето място е веселата ирландска столица Дъблин, за която търсенията са се увеличили с 38,1 процента. С всички  великолепни пъбове и оживени места за нощен живот не е чудно, че всички искат да се забавляват в Дъблин

10-те най-популярни европейски града през 2024 година

Краков, Севиля, Дъблин, Виена, Прага, Барселона, Копенхаген, Милано, Лисабон, Будапеща