Анализи Новини

Брага в Португалия е новата топ дестинация

   
Брага в Португалия е новата топ дестинация

Световните награди за туризъм са сред най-очакваните и най-престижните отличия в туристическата индустрия, а победителите в европейските категории бяха коронясани на тридесет и първото издание на церемонията в Берлин.

В програмата и гласуването участваха лидери в областта на туризма, авиокомпаниите, хотелиерството и ресторантьорството, а най-вълнуваща, разбира се, бе категорията за нови дестинации

И за наградата за следваща развиваща се дестинация в Европа, титла, която през последните пет години печели Батуми в Грузия, претендира Брага - град, разположен недалеч от крайбрежието в северозападната част на Португалия.

Снимка: iStock by Getty Images

Брага се отличава с младото си население - предимно студенти, и с оживения си нощен живот, но също така и с историческите си сгради и забележителности - все пак това е един от най-старите градове в Португалия. Дори е наричан "португалският Рим" и се гордее с ослепителни религиозни забележителности, които да разгледате, като например вековното светилище Самейро.

Брага победи Любляна (Словения), Матера (Италия) и Тарту (Естония) в категорията "нововъзникващи дестинации", но като цяло Португалия изживя бляскава нощ. Мадейра беше обявена за водеща островна дестинация, а Азорските острови спечелиха наградата за водеща дестинация за приключенски туризъм.