Новини Транспорт

Летище София предлага нови полети до Рига, Хелзинки, Скиатос и Бристол

   
Летище София предлага нови полети до Рига, Хелзинки, Скиатос и Бристол

СОФ Кънект, операторът на летище София, обявява старта на лятното разписание на столичния аеропорт, което влиза в сила от 31 март.
За първи път от летище София ще има директни полети до Рига. Авиокомпания Air Baltic ще започне да лети до столицата на Латвия на 2 май. Полетите са три пъти в седмицата – вторник, четвъртък и събота.

От 3 юни още една нова авиокомпания Norwegian Air International започва да лети от София. Тя ще изпълнява полети до столицата на Финландия – Хелзинки два пъти вседмицата – понеделник и петък. От 1 юни до 28 септември Ryanair ще изпълнява редовни полети до популярния
гръцкия остров Скиатос. Те ще бъдат всяка неделя. Редовните полети превозвачът ще изпълнява и до Бристол всяка сряда и неделя. И това лято от летище София ще оперират голям брой чартърни полети до популярни дестинации като Анталия, Бодрум, Невшехир, Кайро, Хургада, Шарм ел Шейх , Катания, Олбия, Джерба, Санторини, Енфида и др. Интересно ново предложение е и турският
курорт Газипаша.
През летните месеци тази година oт летище София ще има полети до 78 редовни и 28 чартърни дестинации, които ще се изпълняват от над 30 редовни и чартърни авиокомпании. Много от тях са планирали увеличение на броя на полетите от летище София до вече съществуващи дестинации.
СОФ Кънект, операторът на столичния аеропорт, продължава своята политика за привличане на нови авиокомпании и добавяне на честоти, както по съществуващи дестинации, така и по договарянето на нови маршрути . Това е резулатат от целенасочените усилия на компанията за увеличаване на въздушната свързаност на българската столица като част от цялостната стратегия за развитие на летището.