Новини Хотели

Hilton Sofia компенсира въглеродните емисии от всяко проведено събитие

   
Hilton Sofia компенсира въглеродните емисии от всяко проведено събитие

 


Хотел Hilton Sofia е допринесъл за спестяването на 3 пълни олимпийски басейна вода, 266 по-малко коли на пътя и доброволчески труд равняващ се на 37 124 часа. Резултатите от устойчивите практики, въведени от хотелската верига у нас, бяха представени на първите по рода си Hilton ESG Business Talks, които се проведоха в едноименния хотел в българската столица. Събитието събра представители на водещи бизнеси, чуждестранни камари и дългогодишни партньори на хотела, за да сподели своя ценен опит като лидер в зелените практики в световен мащаб. 
 
Гостите на инициативата имаха възможността да се запознаят с редица политики и инструменти за екосъобразност, сред които и отличената с награди система за ESG управление„Hilton LightStay”. Тя позволява на хотелиерския бизнес лесно да измерва и управлява своето влияние върху околната среда. Иновативната платформа проследява количеството употребена енергия, вода и генерирани отпадъци в хотелите и по този начин спомага за по-ефективното управление на ресурси. Именно показанията от LightStay системата на Hilton Sofia напътстват неговите служители към въвеждането на по-устойчиви и природосъобразни практики.
Друга иновативна практика, представена по време на събитието е  нововъведеният от веригата Carbon Neutral Meetings Калкулатор. Употребата на внедрения калкулатор позволява на Hilton Sofia успешно да измерва въглеродния отпечатък на дадено събитие. На базата на калкулираното количество въглероден диоксид Hilton Sofia компенсира въглеродните емисии за всяко едно събитие, като инвестира в проекти, свързани с устойчиво развитие, осъществявани от глобалния партньор на веригата - ClimeCo Green. Подобна експертиза помага на бизнесите да провеждат въглеродно неутрални събития, допринасяйки за постигането на заложените от тях ESG цели.
„Много се радвам, че имам възможността да ви приветствам тук и то на тема, която е от изключителна важност не само за хотел Hilton, но и за мен самия. Щастлив съм, че мога да споделя с вас успешните практики, които помагат на нашия бизнес да бъде лидер в устойчивото развитие не само на думи, но и на практика. Надявам се днес да се уверите, че истински добрите практики са такива не само за бизнеса, но и за планетата ни.“, коментира Бони Манси, генерален мениджър на хотел Hilton в България. 
Коктейлът след официалната част на събитието, проведен в новия бар на Hilton – Regale Bar & Terrace, също бе в унисон с устойчивата тематика на събитието, като представи на своите гости органична храна и напитки от изцяло местни производители.