Новини Транспорт

Откриха пътник без билет в тоалетна на самолет

   
Откриха пътник без билет в тоалетна на самолет

Мъж от Тексас използва бордна карта на дете, за да се качи на полет на Delta Air Lines от Солт Лейк Сити до Остин. Той е открит да се крие в тоалетната преди излитане, съобщава USA Today.

Полицейски служители са арестували 26-годишния Уиклиф Флеризард в Солт Лейк Сити в неделя, след като той е свален от полет 1683.

Флеризард се качва на самолета на международното летище в града и остава в предната тоалетна за продължителен период от време, според съдебни документи. Точно преди излитането той се мести в тоалетна, разположена в задната част на самолета. Стюардеса обаче забелязва, че в салона няма свободни места и иска билета на Флеризард, като установява, че той не е пътник от този полет. Така самолетът е принуден да направи обратен завой до мостика за качване, където са извикани служители на градската полиция.

Полицейските служители разпитват персонала на Delta Air Lines и откриват, че непълнолетен пътник, който пътува сам, има проблеми с качването на борда.

Данни на охраната показват, че Флеризард е правил снимки на много пътници и бордните им карти без тяхно знание. Когато непълнолетният сканира бордната си карта, агентът на Delta получава предупреждение, че „този пътник вече е на борда“.

Флеризард казва пред полицаите, че се опитвал да се върне у дома след сноуборд ваканция, но среща трудности да си резервира полет. Мъжът е арестуван. От Delta Air Lines посочват, че "си сътрудничат с правоприлагащите органи и съответните федерални агенции" по отношение на пътника, отстранен от един от полетите им в неделя. От Администрацията за транспортна сигурност на САЩ (TSA) посочват, че Флеризард е преминал през контролно-пропускателния пункт на летището с правилната информация за самоличност и бордна карта.

„Въпросното лице е минало през контролно-пропускателния пункт на международното летище в Солт Лейк Сити в неделя, използвайки документ за самоличност със снимка, който съвпада с името на бордната карта“, посочват властите. В разследването на инцидента впоследствие е включено и ФБР.