Турагенции

Гръцките острови са любима опция за круиз

   
Гръцките острови са любима опция за круиз

Пътуването с круизи е едно от най-популярните начини за почивка и развлечение в Европа. Тези круизи са изключително привлекателни за туристи, тъй като предоставят възможност да се посетят множество дестинации в едно пътуване. Същевременно корабите предоставят редица забавления - разполагат с басейни, ресторанти, барове, казина, кина, спа центрове и много други удобства.

Пътешествениците остават очаровани, защото круизът комбинира екскурзиите и се слиза на много пленителни места. Корабите са луксозни и осигуряват петзвездно преживяване с пълна програма, което позволява на гостите да се отпуснат и да си починат между обиколките.

А каква по-добра дестинация за круиз от

любимата Гърция?

Нейните острови са перфектно решение за любителите на круизните кораби, тъй като обиколката им е изпълнена с красиви гледки, исторически паметници и живописна средиземноморска архитектура.

Туроператорът Ocean Travel е любим на българите и определено вижда чара в гръцките дестинации, за това и предлага пленителен круиз с MSC Opera, обикалящ Санторини, Корфу, Кефалония, Катаколон и Бари. Корабът отпътува от пристанище Пирея три пъти през тази година - на 26 август, на 2 септември и на 9 септември 2024 г.

Цените започват от 1790 лв.

на човек и включва транспорт с автобус до пристанище Пирея (Атина) в двете посоки, водач от фирмата през цялото пътуване, 7 нощувки на луксозния круизен кораб MSC OPERA, пристанищни такси, богат асортимент от храна за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря, както и някои от напитките в бюфет зоната като наливна вода, сокове от диспенсър, американско кафе и чай.

На всеки гост на кораба се полагат множество забавления на борда на кораба – театър с различни постановки всяка вечер, дискотека, библиотека, външни басейни, шезлонги, кърпи за басейн, както и програма с атрактивни игри – караоке, спортни надпревари, уроци по танци, уроци по различни езици, жива музика, тематични партита вечер. На разположение са също така фитнес център с най-съвременно оборудване, 14-часа на ден детски клубове за различни възрастови групи (продукти на Chicco, LEGO и др.) и специализирано детско меню, разработено заедно с Chicco. За максимална безопасност на туристите Ocean Travel включват и медицинска застраховка с покритие Ковид-19 на стойност 10 000 евро с "Евроинс".

???? MSC Opera - описание и круизи. Виж повече! | Crusit.bg

Корабът MSC OPERA е

с капацитет от близо 2000 пътници, предлага изискано обслужване и разнообразие от удобства, за да направи вашето пътуване незабравимо. Структурата му е проектирана да има комфорт и забавления за всички възрасти. От обширни ресторанти с изкусно приготвена храна до луксозни СПА центрове, от оживени барове до театрални представления на върха на професионалното изкуство - MSC Opera ще ви отведе на пътешествие, което ще задоволи всички ваши сетива.

Макар и MSC Opera сам да представлява атракция, то дестинациите, на които пуска котва, са не по-малко вълнуващи. Първата спирка в круизната програма на Ocean Travel е

Катаколон –

малко крайбрежно рибарско селище, което е в близост до древния град Олимпия. Там туристите ще се насладят на живописни гледки, археологически обекти, кристално чисти сини води и безкраен 50-километров плаж. Има и възможности за допълнителна екскурзия до Олимпия - град в западната част на полуостров Пелопонес и е известна като родното място на древните олимпийски игри, които се провеждат в чест на Зевс, великият бог на гръцката митология. В допълнение към тази историческа значимост, Олимпия е прекрасен археологически комплекс, който просветлява посетителите за древната гръцка култура и цивилизация.

Следващата спирка е

остров Корфу,

който е космополитен, очарователен и приятелски настроен. Това е едно от онези магнетични места, където напълно може да се изгубите в магичната атмосфера на живописните тесните улички с италианско усещане, което се дължи до голяма степен благодарение на венецианската архитектура. Корфу несъмнено е един от най-пъстрите гръцки острови и именно той е сред любимия на туристите, най-вече заради спокойствието си и неподправения си чар.

A Guide to Northern Corfu | North East Corfu | Red Savannah

Приключението продължава към Кефалония - най-големия остров в Йонийско море. Известен със своите изумителни плажове и единствени природни явления, островът е рай за любителите на природата. От разкошния Миртос плаж до тайнствената пещера на Мелисани, Кефалония предлага нещо за всеки вкус.

Българските туристи ще имат възможност да разнообразят гръцките пейзажи с

прекрасните гледки на Пулия.

Следващата спирка е италианският пристанищен град Бари, който предлага забележителна комбинация от старо и ново, с исторически църкви, замъци и пиаци, разположени в близост до модерни галерии, магазини и музеи. Бари ще разкрие изобилието си от природни чудеса, включително пещери, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Със своите спиращи дъха плажове и ресторанти от световна класа, градът е незабравима морска дестинация.

Санторини

е може би най-популярната спирка в програмата. Със спиращите дъха сини куполи, това е най-търсената гръцка дестинация. Уникалната архитектура и безкрайното спокойствие пренасят всеки турист в магична егейска приказка. Столицата на острова – Фира, е забележителна!  Поради своето местоположение (построен на склона на Калдерата) градът се е превърнал в едно от най-посещаваните туристически места. Разхождайки се по уличките, може да направите най-впечатляващите снимки на Калдерата. Но класацията за най-фотографирано място със сигурност държи крайбрежното градче Ия. Да посрещнеш залеза там несъмнено е най-вълнуващото преживяване от обиколката на гръцкия остров. Стане ли време за него хиляди туристи се събират в тесните улички на града, за да видят пленителната гледка над целия град и Егейско море.

Can wine help save Greece's Santorini from too much tourism? | CNN

Тези и много други красиви гледки ще се разкрият пред вас с Ocean Travel. Пътуването с круизни кораби е едно невероятно приключение, което предлага комфорт, разнообразие, релаксация и забавления в открито море. Круизните пътувания са идеални за тези, които търсят необикновени и незабравими преживявания, без да се нуждаят от много организация и планиране. Пътуването с круизен кораб е перфектен начин да се посетят различни дестинации в рамките на едно пътуване, а с Ocean Travel е по-лесно от всякога!

Йоана Шомова