Новини Транспорт

Летище София започна информационна кампания за Шенген

   
Летище София започна информационна кампания за Шенген

С информационни пана в градския транспорт, свързани с присъединяването на България към Шенгенското пространство, започва разяснителна кампания на летище София за Шенген, съобщават във фейсбук страницата на летище София.

Жителите и гостите на София могат да открият информативни пана в метрото по линия 4 и автобуси 84 и 184, които предлагат ключова информация за това как измененията ще повлияят на пътуванията през летището, информират от аеропорта и апелират: "Разберете повече за важните промени в организацията на вашите пътувания и как те целят да оптимизират преживяването ви на летището". Разяснителната кампания се организира с подкрепата на Столичната община, "Метрополитен" ЕАД, Столичен автотранспорт и Центъра за градска мобилност.

Тази седмица министърът на транспорта в оставка Георги Гвоздейков съобщи, че България е готова на 100% да изпълнява процедурите по въздушен Шенген. Миналата седмица Европейската комисия направи последна инспекция на летище София във връзка с влизането ни в Шенген по въздух, каза още Гвоздейков и допълни, че оттук нататък се подготвя мероприятието за посрещането или изпращането на първия пътник в зона Шенген на 31 март.