Събития

Замъкът Влюбен във вятъра в Равадиново представи новостите за летния сезон

   
Замъкът Влюбен във вятъра в Равадиново представи новостите за летния сезон
В замъка край Равадиново се потапяте в приказка
  Димо Христов

Замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново (до Созопол) представи новостите за летния сезон на 2024 г. Това се случи на специален инфотур за туроператори и журналисти. Тази година освен залите за игри за деца и възрастни се работи по нов проект за бесетка до езерото, която ще бъде подходящо място за романтични предложения, открити сватбени ритуали и други приятни поводи, обяви Янко Кръстев, управител на замъка. Беседката ще бъде разположена срещу Фонтана на желанията, от страната на замъка с прекрасна гледка към езерото, която задължително трябва да се посети по време на залез, когато стават прекрасни снимки.

В парка на замъка вече има още едно място, което сбъдва желания - фонтанът с жабите. Домакините разказват, че всеки посетител, който погали каменните жаби по гушата, ще се радва на благодат и изобилие, а ако искате да срещнете любовта, трябва да им дадете целувка.

Цените на билетите са 30 лева, за децата до 7 години е безплатно, за останалите до 17 години – 20 лева, за студенти – 20 лева, и за пенсионери – 15 лева. При покупката на билет онлайн през сайта получавате 10% отстъпка.

Всеки закупил билет на каса за посещение на замъка, може да ползва 20% отстъпка в рамките на 3 дни само при целодневно посещение на аквапарк “Нептун”. Отстъпката не се ползва с ваучери или електронни билети. Отстъпката важи само за целодневните билети на аквапарка. При посещение на Замъка пазете своите касови бонове или билети, защото с тях може да ползвате 20% отстъпка в аквапарк „Нептун“.

„Влюбен във вятъра” е осъществена детска мечта на Георги Тумпалов, който е архитект, проектант и строител от самото начало, когато през далечната 1996 начертава с лопата на земята голям кръст и върху него с денонощен труд на цялото семейство, работници от близкото село Равадиново и с Божията помощ изгражда камък по камък величествен замък - сбъдната приказка, създадена с много любов.

Стилът на замъка е приказен, вълшебен. Това е тайната на магическото му въздействие – осъществената мечта да построиш нещо величествено, което го има само в приказките. Изграден е от 20 000 тона камък, който е специално добит от недрата на Странджа планина. Камъкът е мраморизиран варовик и присъства навсякъде – в оградата, изкуственото езеро, стените и кулите, параклиса и избата. Той съдържа следи от микродиаманти и за това замъкът през различните части на денонощието променя цвета си – сутрин е с оттенък на розово, през деня е бял, а по пълнолуние сияе. Това, което прави замъка още по-уникален, е че е построен във фóрмата на кръст – признак за вяра, любов и всеотдайност в неговото изграждане и развитие.

„Влюбен във вятъра” е една уникална атракция, не само за България. Той привлича с еднакъв интерес и възхищение, както българи, така и чужди туристи. Потопете се в приказния разкош на един замък от детските приказки и позволете на себе си да се загубите във вълшебната му атмосфера.

КАКВО ИМА В ЗАМЪКА?

Прекрасен парк с хиляди екзотични дървета, растения и цветя. Няколко дълбоководни езера със сладководни риби и водоплаващи птици. Параклис, арт галерия, конна езда, зоокът, фонтан на желанията, красиви мраморни и бронзови статуи и експозиции, дървени скулптури от Индонезия, тронни зали, винарна, магична беседка, кафене и безплатен паркинг. Освен това се организират различни игри срещу заплащане – „Escape“ - за семейства, "Търсачи на съкровище“ - за деца, "Седемте смъртни гряха" - 18+. В Арт галерията са разположени Музей на порцелана и Музей на старинните географски карти, нова зала вътре в замъка – „Покоите на строителя“.

Във „Влюбен във вятъра” се провеждат много сватби, тийм билдинги, фестивали и други събития. Замъкът е носител на редица големи международни награди, сред които „Най-добра семейна атракция“ на престижния световен конкурс International Travel Awards.

Димо Христов, Равадиново