Новини Хотели

Почивката в Черна гора излиза по-скъпо от миналата година

   
Почивката в Черна гора излиза по-скъпо от миналата година

Последната информация от Панаира на туризма в Белград, Сърбия показва, че цените за почивка в Черна гора тази година ще бъдат значително по-високи в сравнение с минали години, казва „Денар“.

Очаква се цените да нараснат с около 20% спрямо миналата година. Това увеличение на цените, според специалистите, е резултат от глобалните икономически предизвикателства, засягащи оперативните разходи.

Снимка: iStock

Със стратегията за привличане на повече чуждестранни туристи, особено от Китай и Унгария, туристическите работници от Черна гора се надяват да запазят успеха на летния сезон.

Средната цена за нощувка за четиричленно семейство се очаква да бъде около 70 евро на ден, което все още е конкурентна оферта в сравнение с подобни дестинации като Хърватия и Гърция. Докато нарастващите цени могат да са предизвикателство за някои семейства, оптимизмът остава висок сред служителите в туристическата индустрия в страната, които вярват, че качеството и гостоприемството ще преодолеят тези промени.

Най-популярните дестинации в Черна гора са разнообразни и привличат туристи със своята красота и културно наследство:

Снимка: iStock

Будва: Известен със своя исторически стар град, пясъчни плажове и развит нощен живот. Можете да разгледате старите калдъръмени камъни и средновековните стени на Стария град, да се отпуснете на плажовете или да си направите разходка с лодка до близкия остров Свети Никола.

Котор: Идеално място за любителите на природата, с Ловчен и неговите пътеки за пешеходен туризъм и колоездене.

Тиват: Известен с луксозния си комплекс за яхтено пристанище Porto Montenegro, Тиват е модерна дестинация, която предлага отлични възможности за пазаруване и отдих.

Херцег Нови: С богатата си история и красиви плажове, Херцег Нови е идеално място за тези, които искат да съчетаят културата с почивката край морето.

Улцин: Известен със своя Голям плаж, който е един от най-дългите плажове на Адриатическо море, Улцин е популярен сред туристите, търсещи слънце и пясък.