Оферти

Денят на детето в Дисниленд Париж

   
Денят на детето в Дисниленд Париж

Програма на пътуването

Ден 1

30.05.2024 г.

Полет от летище София до Париж. Кацане на летище „Буве”. Трансфер до хотела (възможно е ползването на градски транспорт). Настаняване в хотела при възможност.

Свободно време или възможност срещу доплащане за панорамна обиколка на Париж с екскурзовод на български език. Ще видите Триумфалната арка, улица „Шанз-Елизе”, Айфеловата кула, Военното училище, Дома на инвалидите, мостовете над река Сена, остров Сите и „Нотр Дам” - Парижката Света Богородица, едно от най-великолепните постижения на готическата архитекура, пострадало при пожар през април 2019 г.; площад „Конкорд”, Парламента, градините Тюйлери, Мадлената – построена по образец на гръцки храм и осветена през 1842 г., Гранд Опера – проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция, галериите Лафайет, луксозният площад „Вандом” и др.

Нощувка.

Ден 2

31.05.2024 г.

Закуска. Свободно време или възможност полудневна автобусна екскурзия до двореца "Версай", двореца на Краля Слънце Луи ХІV, с местен екскурзовод на български език (заявява се и се заплаща предварително в България). Най-пищният кралски палат е построен в зенита на величието на френската монархия. Обиколката включва разглеждане на Кралския параклис, Парадните апартаменти - салоните на Херкулес, на Изобилието, на Венера, на Диана, на Меркурий, Огледалната зала и др. Свободно време за самостоятелно посещение на градините на Версай.

Следват туристически програми по желание (с предварително заявяване и заплащане в България):

*Посещение на Айфеловата кула. Това е най-разпознаваемият символ на Париж и Франция. Всеки, посетил столицата се оглежда, за да я види. Построена е от инж. Гюстав Айфел за Световното изложение в Париж, през 1889 г. като временна постройка. Трябвало да бъде разглобена 20 години след това. Първоначалната ѝ височина е 312 метра и цели 30 години е най-високата постройка в света. Кулата е изградена за 26 месеца и 5 дни от 18 000 метални части, тежащи 10 000 тона. Любопитен факт е, че за да връчат медала на инж. Айфел, на официалните лица им се налага да изкачат пеша 1792 стъпала, тъй като по това време асансьорите още не работели. Днес никой не е видял Париж, ако не е изкачил Айфеловата кула и не се е снимал с нея.

*Круиз с панорамно корабче по Сена. Плаване около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през III век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, предлагащ на парижани и гостите изненадващо провинциална атмосфера, заради което е любимо място за разходки. По време на разходката с корабче ще се насладите на великолепна панорамна гледка към едни от най-известните забележителности на Париж - Лувъра, Нотр Дам, музея „Орсе”, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, мостовете на Сена и др. (Продължителност: 1 час).

Вечерта - възможност за индивидуално посещение на едно от най–известните от кабарета в Париж - "Мулен Руж". Спектакълът е с начало 21:00 ч. или 23:00 ч. и продължителност 2 часа и е необходимо да се спазят изисквания към облеклото.

Нощувка.

Ден 3

01.06.2024 г.

Закуска. Този ден започва с възможност за вълнуваща среща с една от емблемите на Париж и Франция – Лувъра (заявява се и се заплаща предварително в България). Лувърът е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. За първи път отваря врати през 1793 г. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с още безценни творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. художници. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. В рамките на около 2 часа ще имате възможност да разгледате най-впечатляващите експонати на Лувъра.

Следобед възможност за пешеходна разходка до островите Сите и Сен Луи. Остров Сите (Ил дьо ла Сите) се намира в Центъра на Париж, в най-старата негова част. Ил дьо ла Сите е свързан с двата бряга на река Сена и със съседния остров Ил Сен Луи с 9 моста – някои по-стари, като Пон Ньоф, други по-нови. Двата острова са любимо място за разходка както на парижани, така и на туристите. Днес на остров Сите има останали сгради от XVI в., които хармонично съжителстват с модерни административни постройки. Ще видим „Нотр Дам дьо Пари”, която пострада при голям пожар, Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери (някога кралски замък, после затвор), площад „Шатле” и др.

ИЛИ

Възможност за самостоятелно посещение на Дисниленд. 

Дисниленд Париж е увеселителен парк от серията Дисниленд, намиращ се източно от столицата, в долината на река Марна. Открит през 1992 г., паркът е разположен на 560 декара и има почти кръгла форма. В средата на парка се издига Замъкът на Спящата красавица. На територията на Дисниленд се намират четири царства – Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети. „Дисни Вилидж” е зона за почивка и място където можете да хапнете в един от многото ресторанти, барове и кафенета разположени там или да напазарувате в един от фирмените магазини на Дисни.

Нощувка.

Ден 4

02.06.2024 г.

Закуска (сух пакет). Освобождаване на хотела. Трансфер до летището (възможно е ползването на градски транспорт) и полет за София.

За повече информация вижте ТУК.