Турагенции

Елфи турс разкрива древните империи на Южна Америка

   
Елфи турс разкрива древните империи на Южна Америка

Южна Америка е една от най-популярните и достъпни дестинации по света и всяка година милиони туристи избират да се потопят в нейната история. Има толкова много за обичане на този континент - от неповторимите природни гледки, през древните забележителности, до гостоприемността и заразителното щастие на местните. Континентът съчетава в себе си всичко, което пътешествениците предпочитат в екзотичните си приключения - топло време, уникална флора и фауна и разкошни гледки, и онзи културен аспект, който е любопитен за повечето. Това прави Южна Америка едно същински неповторимо място, което пленява всеки.

Перу 

е една от страните, която се радва на най-голям интерес. Дестинацията е дом на някои от най-великите древни цивилизации в света. Инките, чиято култура е оставила неизгладим отпечатък върху нея, са известни с грандиозните си архитектурни постижения, включително забележителни съоръжения като Мачу Пикчу, което е едно от новите седем чудеса на света. Освен това, Перу разполага с някои от най-пленителните природни картини в света. Тези качества правят страната разнообразна и интересна, предоставяйки по нещо подходящо за всеки тип турист.

National Geographic selects Lima as one of the most historic cities in the  world

А с перфектната организация на “Елфи турс” гарантирано ще посетите всяка една от точките в списъка си. Туроператорът организира две обиколки на Перу за българи - от 16 ноември 2024 г. и от 22 март 2025 г. Именно това време на годината е най-подходящо за Южна Америка, тъй като времето е топло, но се избягват най-големите жеги.

Цените започват 

от 6998 лв. на човек и включват: самолетен билет София - Лима - София (с прекачване в Мадрид), чекиран багаж до 20 кг, ръчен багаж до 7 кг, летищни такси, 11 нощувки в Перу, 11 закуски, 8 обяда и 7 вечери. По време на програмата туроператорът се е погрижил за всички вътрешни полети (между Куско и Лима) и трансфери. Към пакетната цена са включени и екскурзоводски услуги - по време на пътуването туристите ще бъдат придружени от местни лицензирани екскурзоводи, както и от водач-преводач от агенцията. За максималната сигурност на пътниците “Елфи турс” включва и медицинска застраховка с лимит 10 000 евро и покритие за COVID-19 на "Евроинс". Всички пътувания по програмата също са включени в общата цена. 

Перуанското приключение започва в 

столицата Лима. 

Това е един от най-любопитните градове в Латинския свят, тъй като съчетава метрополитното и модерното с колониалното. Градът се намира на живописен бряг на Тихия океан и представлява цветна и весела смесица от стилове. Традиционният испански стил архитектура ще впечатли посетителите на стария град, а по-модерни експозиции като Парка на любовта в Мирафлорес ще омаят туристите.

Следва преход 

до Наска, където туристите на “Елфи турс” ще могат да видят едни от най-забележителните археологически открития, а именно - линиите Наска. Те се състоят от различни фигури, включително геометрични фигури, животни и растения. Линиите са създадени чрез отстраняване на каменния пласт от повърхността на пустинята, излагайки тъмната почва под него, която създава контраст с околната светлина. Има много теории относно значението на Линиите на Наска. Някои смятат, че те са били използвани за религиозни обреди, докато други вярват, че те са били свързани с астрономически наблюдения. Още една теория предлага, че линиите са имали ритуално значение, като пътища за процесии или медитативни пространства.

Nazca Lines | History, Location, Lima, Spider, & Facts | Britannica

Заобиколена от три вулкана и изградена от светъл вулканичен камък, 

Арекипа – “Белият град”,

притежава единствена по рода си архитектура, заради която е включена в списъка за Световното и историческо наследство на ЮНЕСКО. Българите ще разгледат площада в живописния квартал "Янауара", както и на панорамната площадка Кармен Алто, откъдето се разкрива прекрасна гледка към долината на Арекипа и заобикалящите я вулкани. Арекипа всъщност е вторият по големина град в Перу, но сякаш не е в радара на повечето български програми. Въпреки това, градът впечатлява с космополитността си, интересната култура и уникалните гледки.

След тези градски приключения групите на “Елфи турс” ще се отправят към 

езерото Титикака. 

То е най-високо разположеното плавателно езеро в света. Най-голямата атракция в него са плаващите острови Урос – около 45 на брой. Изкуствено направени са от местното население от тръстика. Всеки от островите има живот около 30 години. След което потъва, а междувременно местните са построили нов, като са преместили цялата си покъщнина. Следва посещение на остров Такиле, където местните все още живеят според древните традиции и общностни закони.

Разбира се, няма как да пътувате до Перу без да видите забележителния 

Мачу Пикчу. 

Преходът към него започва в Куско. Сам по себе си градът е истинско бижу от перуанската туристическа карта. Бившата столица на инките се отличава с историческа колониална архитектура, катедрали, музеи, фантастични кафенета и ресторанти.

Интересното в програмата на “Елфи турс” е посещението на град Оянтайтамбо. Това е единственият град на инките, който е обитаван до ден днешен. Той представлява храмов комплекс, населен от перуанки, които топло посрещат туристите и пред тях изработват на ръка редица традиционни продукти. Най-популярни определено са изделията от козина на лама, които оживяват под формата на цветни декоративни текстилни пана, дрехи и постелки.

The Archaeological Complex of Ollantaytambo | PeruRail

За финал остава и най-впечатляващото - самият Мачу Пикчу. Маршрутът до Мачу Пикчу не е лек - след едночасово пътуване с влак, туристите трябва да продължат нагоре с автобус - но всичко това си струва, щом впечатляващия храм се изправи величествено пред погледите. Изгубеният град на инките, преоткрит едва преди век, очарова всички посетители, не само със заобикалящата го мистерия, но и с невероятната красота на обекта и околните пейзажи. Близо 6500 пътешественици посещават мястото всеки ден, което го прави едно от най-популярните и определено има защо!

Мачу Пикчу е единствената забележителност по света, от която може да се получи печат в паспорта. Това е един оригинален и забавен начин да се запази спомена от екскурзията преди туристите да се отправят обратно към Куско. Това 12-дневно приключение ще приключи с вътрешен полет от Куско до Лима, след което туристите ще се отправят обратно към София.

Machu Picchu Travel Guide | Machu Picchu Tourism - KAYAK

С толкова красиви гледки и невероятни приключения, Перу ще изпълни сърцето и спомените ви! Уникална дестинация, с която всеки може да започне изследването на Латинска Америка и да се запознае с културата и нравите на тази етническа група. В допълнение с висококачествено обслужване, пленителни истории и прекрасни моменти, пътуването до Перу се превръща в истинско преживяване, което да помните цял живот!

Йоана Шомова