Новини Хотели

Медикъл СПА хотели от Златни пясъци и Албена с договори с австрийски застрахователни компании

   
Медикъл СПА хотели от Златни пясъци и Албена с договори с австрийски застрахователни компании

Български медикъл СПА хотели в курортните комплекси Златни пясъци и Албена са подписали договори със застрахователни компании в Австрия, което дава възможност австрийски туристи да използват застраховките си в тези обекти. Това съобщи за БНР Меглена Плугчиева, която бе избрана за посланик на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

9 хотела от Златни пясъци и 2 хотела от Албена са подписали договори с 5 застрахователни дружества, между които водещите застрахователи в Австрия, уточни тя.

Припомняме, че Германската асоциация на здравноосигурителните каси първа включи България в списъка от държави, в които възстановява разходите за възстановителни процедури. През миналата година бяха подписани първите договори от български медикъл СПА центрове, в които разходите за процедури ще бъдат заплащани от съответната здравноосигурителна каса в Германия.

Австрия е вторият проект на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

По думите на Меглена Плугчева идеята е да се разшири веригата от такива хотели, които да се представят. Това обаче изисква сериозна работа с големи туроператори, за да може страната ни да влезе като фокус със своя СПА, уелнес и здравен туризъм, подчерта тя в интервю за предаването "Преди всички".

Според нея трябва да се обединят усилията на държавата, а не само усилията на един съюз:

"Има нужда общини, неправителствен сектор и държава да работят активно заедно и то устойчиво. И реклама – цялото богатство, което имаме като природа, като минерални и термални извори, като високо качество на услугите, те не са известни или са малко известни при тази сериозна конкуренция на туристическия пазар в Европа".

"В Австрия, за съжаление, България се оказва като туристическа дестинация почти непозната. Последните години са се отразили неблагоприятно не само поради политическата нестабилност у нас заради избори, но и липсата на всякаква реклама и спорадично участие на изложения. Всичко това е пакет от обстоятелства, затрудняващи цялата дейност, която беше свързана сега с промотиране на България", обясни Плугчиева.

По думите ѝ българските медикъл СПА центрове в Златни пясъци и Албена са на европейско ниво. А записванията в тези хотели вече са в ход.

Плугчиева обяви също, че освен с Австрия, се водят разговори и с Норвегия и Румъния.