Новини Транспорт

Летище Истанбул е най-доброто в света за четвърти път

   
Летище Истанбул е най-доброто в света за четвърти път

А е отворено едва от пет години! Какво прави едно летище наистина предпочитано и "страхотно"? Доброто съчетание от магазини, ресторанти и барове? Малък брой закъснения? Луксозни предложения за престой? Ниски въглеродни емисии? При толкова много фактори, които трябва да се оценят, е трудно да се прецени кое е най-доброто летище в света - със сигурност няма нужда ние да мислим, защото съществуват Наградите за въздушен транспорт.

Отличията бяха обявени на престижна церемония в Гърция, организирана от Hermes, Air Transport News и редица браншови организации като Международния съвет на летищата и Международната асоциация за въздушен транспорт.

Снимка: istairport.com

Победителите бяха определени с гласовете на повече от 4000 ръководители от бранша и читатели на Air Transport News. За четвърта поредна година наградите на бранша определятлетище iGA Истанбул за най-доброто в света. Като се има предвид, че то е отворено едва от пет години, това е наистина впечатляващо.

"За да предложим на нашите гости приятно изживяване при пътуване, ние си поставяме по-високи стандарти по отношение на ефективността, устойчивостта, иновациите и удовлетвореността на пътниците - заявява изпълняващият длъжността главен изпълнителен директор на летището Селахаттин Билген, според Daily Sabah.

Костас Иастру, генерален директор и изпълнителен директор на Air Transport News, допълва че устойчивостта на летището е помогнала то бързо да се върне към броя на пътниците преди пандемията и че наградата отразява всеотдайната работа на целия персонал на летището.