Транспорт

Промяна на терминалите за опериране на България Еър на летищата в Рим, Мадрид и Прага

   
Промяна на терминалите за опериране на България Еър на летищата в Рим, Мадрид и Прага

От националния авиопревозвач "България Еър" информират, че с оглед на влизането на България в Шенгенското пространство на 31.03.2024 г. националният авиопревозвач ще оперира до/от нови терминали за кацане и излитане на три европейски летища в Рим, Прага и Мадрид. Новите терминали, които са предвидени за полети от шенгенското пространство, предоставят възможността на нашите пътници за по-добри транспортни връзки и пести ценно време при влизането в страните без паспортна проверка.

В резултат на промяната от 31 март 2024 г. всички операции, свързани с регистрация за полет и оставяне на багаж от страна на пасажерите на „България Еър“, както и пристигащите пътници с трансферни връзки за други страни на летище Фиумичино (Fiumicino) в италианската столица Рим, ще се извършват на Терминал 1 и в Шенгенската зона за качване (A1-83), вместо на досегашния Терминал 3. Вижте актуалната схема на италианското летище Леонардо Да Винчи – Фиумичино, показваща разположението на терминалите в Рим.

Полетите от и до летище Барахас в Мадрид на авиокомпания „България Еър“ ще бъдат пренасочени към терминал T4 вместо към T4S, където са били досега. Промяната е в сила от датата на влизане на България в Шенген – 31 март, като пътниците трябва да се насочат към новите изходи на терминала - H, J и K, които са определени за българските пристигащи и излитащи полети. Повече информация за транспорта между терминалите на летище Адолфо Суарес Мадрид - Брахас вижте на официалния им сайт.

Летището в чешката столица Прага също променя терминала за чекиране на заминаващите пътници на авиокомпанията и обслужването на входящите трансферни полети, вследствие на присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство. Имайте предвид, че от началото на летния сезон – 1 април 2024 г. полетите от и до България вече ще се обслужват на Терминал 2 на летище Вацлав Хавел в Прага. Подробна карта с терминалите и транспортните връзки до тях може да видите на сайта на летището в столицата на Чехия.

„България Еър“ се стреми да предостави на пътниците най-добрите условия за приятни полети с новите си модерни самолети от последно поколение Airbus А220. Клиентите на авиокомпанията имат бърза и лесна опция за заявка на допълнителен багаж и избор на място в пътническата кабина онлайн. Повече информация относно всички предлагани допълнителни услуги може да намерите ТУК.