Новини Събития

Фестивалът на Цацата в Кранево се завръща

   
Фестивалът на Цацата в Кранево се завръща

Тридневният Фестивал на цацата ще се проведе от 14 до 16 юни в Кранево.  Голямата изненада на тазгодишното издание са Boney M Experience - групата, която години наред пази музикалното наследство на легендарната формация.

Boney M е най-известната диско група, създадена през 70 - те години на миналия век. Много бързо се превръща в емблема на стила, създавайки едни от най - разпознаваемите музикални хитове, които и до днес превземат диско сцените. Най-известните парчета, които карат млади и стари да танцуват и да се радват на голяма популярност са Rivers of Babylon , Daddy Cool , Ma Baker , Sunny , Rasputin , Belfast , Kalimba de Luna, Brown Girl in The Ring и др.

През 1986 г Boney M се разпадат, но един от основателите и певец на групата, Bobby Farrell продължава да концертира с нов състав. Няколко години след неговата смърт през 2010 г, останалите участници във формацията възстановяват дейността си под името Boney M Experience. Изпълненията им на живо не оставят никой пред сцената безразличен - звук, светлина, вокали и традиционното за Boney M сценично присъствие придават на шоуто уникален привкус, който увлича публиката в ритъма на диското.

"Българите определено знаят как да се забавляват и за нас е изненадващо колко много хора помнят всички текстове на песните на Boney M. Радваме се, че ще се върнем в България!" - споделиха участниците в Boney M Experience наскоро, а през юни и Кранево ще докаже, че българската публика знае как да се забавлява на вечните музикални хитове.

В първата вечер на фестивала на сцената ще излязат Керана и Космонавтите. Преди тях ще се изявят още поп и рок изпълнители с любими на публиката хитове. Във втория ден освен Boney M Experience, на сцената ще се качи и БГ Дуетът. Третия ден ще бъде посветен на фолклорните традиции. Освен много местни и самодейни артисти и изпълнители ще видим и чуем талантливите Ива и Велислава Костадинови, а фестивалната програма ще бъде закрита в неделя вечер от Оркестър "Виво Монтана".

Най-малките посетители на Фестивала на Цацата също ще получат своите забавления. Входът е свободен, добавят организаторите.