Анализи

България попадна в класация за топ ол инклузив почивка

   
България попадна в класация за топ ол инклузив почивка

Докато някои туристи обичат да планират почивката си сами, като отсядат в частни квартири и се хранят на ново място всеки път, други туристи предпочитат да прекарат почивката си в ол инклузив курорти. Последното предполага безплатно предоставяне на храна, напитки и други видове услуги, заедно с хотелското настаняване.

Travel Off Path състави списък с четирите най-недооценени ол инклузив плажни дестинации в света, които си струва да разгледате през 2024 г.

Варна, България


За много туристи България все още не е най-очевидният избор на дестинация за почивка. Страната обаче е страхотна плажна дестинация за всеки пътник, тъй като е красива, достъпна и заобиколена от много ол инклузив курорти. Не напразно европейските туроператори избраха България за основна туристическа дестинация за промоция през 2024 г.

По-специално си струва да обърнете внимание на Варна, както и близките малки крайбрежни курорти като Албена и Златни пясъци. Там има доста възможности за плажна ваканция ол инклузив, започващи от $100 на вечер.

Шарм ел Шейх, Египет

Въпреки световноизвестната богата култура и история на Египет, той често е несправедливо пренебрегван като дестинация за плажна почивка от много хора. Особено когато става дума за луксозни ол инклузив курорти.

Например, крайбрежният курортен град Шарм ел Шейх, разположен по протежение на брега на Червено море, благодарение на топлите температури през цялата година, е отличен вариант за ол инклузив ваканция на плажа с допълнителен бонус от изследване на богатата култура на Египет. Цените там са много достъпни - пътуващите могат лесно да намерят хотели с ол инклузив за около $100 на вечер.

Икстапа-Зихуатанехо, Мексико


Докато повечето туристи се стичат в мексикански курорти като Канкун, Лос Кабос и Пуерто Валярта, Икстапа-Зихуатанехо остава извън полезрението им. И затова тук е много по-вероятно туристите да получат по-добри възможности за почивка.

Красивите хотели на Икстапа, работещи с ол инклузив, често могат да бъдат намерени за по-малко от $100 на вечер. И тук става дума за хотели от големи топ вериги.

Кокле, Панама


Далеч от шума и суетата се намира недооцененото, спокойно крайбрежие на Панама с красиви плажове и ол инклузив курорти.

Курортите по крайбрежието на провинция Кокле между Playa Blanca и Playa Bijao предлагат луксозни хотели, започващи от $100 през пролетта.