Новини Турагенции

Помечтай за Дубай и спечели с Бохемия и туристическия борд на емирството

   
Помечтай за Дубай и спечели с Бохемия и туристическия борд на емирството

Туроператорът „Бохемия“ и Туристическият борд на Дубай обявиха съвместна игра за българите - "Помечтай за Дубай и спечели - част 3". За целта трябва да влезете във фейсбук страницата на „Бохемия“ и да споделите в коментар коя от туристическите атракции на Дубай, включени в програмата „Почивка в Дубай - 6 дни, с чартърен полет на Bulgaria Air!“, искаш да посетиш и защо? Да тагнете любим човек в коментара (чрез @), с който искаш да посетиш Дубай.

Наградите са 3 места в програмата „6 дни, с чартърен полет на Bulgaria Air!“ за трима печеливши (по 1 място на печеливш) за дата по избор в периода 17.04.2024 г. - 12.05.2024 г., осигурени от туристическа агенция “Бохемия” и Туристическия борд на Дубай. Настаняването е в хотел "Signature 1 Hotel Barsha Heights" 4*. При записване на втори турист в двойна стая, пътуващ заедно с печелившия, той ще ползва специална цена на туристическия пакет от 1009 лв. Допълнителните услуги по програмата се заплащат в пълен размер от печелившия и неговите придружители.

Печелившите ще бъдат изтеглени на 10 април 2024 г. и ще имат възможността да посетят Дубай. Това ще се случи чрез томбола, в която ще участват имената на всички участници, изпълнили условията на кампанията, и ще бъдат изтеглени печелившите. Техните имена ще бъдат обявени като коментар към публикувания пост с играта на Facebook страницата на “Бохемия”. Победителите ще имат възможност да резервират своята награда в офис на туристическата агенция или онлайн в срок до 6 дни от тегленето на наградите и според наличието на свободни места по програмата.

Пълните условия на играта може да намерите тук: https://bit.ly/4983bwc

Дубай е една от онeзи дестинации, в които се влюбваш безвъзвратно. Все повече българи се чудят дали именно това ще е подходящата пролетна, есенна или зимна дестинация за тях. Едно от основните притеснения е, че градът е почти изцяло новоизграден - няма как да се видят исторически забележителности на стотици години като в Европа. Но ако сте фенове на този тип пътувания, то луксозните футуристични забележителности наистина ще ви накарат да излезете от зоната си на комфорт.

Дубай е отлично място за адреналин

За да започнете пътуването на високи честоти, първото приключение, което туроператорът предлага, е пустинно сафари с джипове. Това е доста често срещано предложение, като в зависимост от вашите лични предпочитания, може да изберете по-спокоен тур, както и много по-екстремен. Разликата най-често е в размера на дюните и скоростта. Освен това за онези, които търсят повече адреналин, се предлага сандсърфинг по дюните, както и спускане с шейна.

Сафарито приключва в пустинен лагер, където има всякакви модерни удобства. Там ви очаква богат бюфет и интересна шоу програма с традиционни арабски танци, огнехвъргачи и белиденс. Също така има различни персонализирани сувенири и преживявания като езда на камили, рисуване на хена и изработване на сребърен накит с лично послание. Определено атмосферата в пустинята е приятна и се получава готина разтоварваща вечеря.

Панорамна обиколка на

модерната част на Дубай

с местен екскурзовод на български език е истинско фото приживяване. По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции на Дубай, историята на емирството, новите проекти, както и с любопитни факти от живота на местното население, ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Туристическата програма обхваща новата част на града. Ще видите мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на града – комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели. Определено си заслужава да видите изкуствения остров под формата на палма, където се намира приказният 5-звезден хотел „Атлантис“.

По „стъблото” на Джумейра ще разгледате първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, не пропускайте и емблематичния 7-звезден хотел „Бурж ал Араб“, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Панорамният тур продължава с посещение на Рамката на Дубай,  една от най-известните атракции на емирството. Екскурзията завършва в търговския център „Dubai Mall“, където може да се сбъдне всяко шопинг желание. Той разполага с около 1200 магазина, аквариум и закрита ледена пързалка. В него може да намерите магазини на най-известните модни марки в света, разнообразие от заведения за хранене, различни атракции, а за децата множество детски кътове, ледена пързалка и огромен аквариум с морска зоологическа градина. Задължително посетете

Танцуващите фонтани –

най-големият в света музикален фонтан със собствена хореография. Намира се в езерото „Бурж Халифа“, разположено между едноименната сграда и Дубай Мол. Фонтанът е осветен от 6600 светлини и 25 цветни прожектора, дължината му е 275 м и изхвърля вода на височина 152,4 м във въздуха в синхрон с класическа, арабска и световна музика. Представленията са на всеки 30 минути от 18:00 ч. до 23:00 ч.

Бурж Халифа

Не е за изпускане възможността за посещение на небостъргача „Бурж Халифа“, който със своите 828 метра е най-високата сграда в света. В него се намират множество офиси, 900 частни жилища, хотел „Армани“, открита площадка за наблюдение на 124-ти етаж, се намира ресторант „At.mosphere“ на 122-ри етаж, наблюдателната площадка „At The Top SKY“ на 148-ми етаж – най-новото допълнение в комплекса.

Една от най-интересните забележителности освен „Бурж Халифа“, несъмнено е Miracle Garden. Това е уникален парк с невероятни скулптури и картини, нарисувани с цветя и растения. Обстановката там е същински магическа!

The Lost Chamber Dubai Аquarium от друга страна е най-добрият аквариум в Дубай. Тук туристите ще могат да разгледат потъналите руини на легендарна цивилизация, където енигматични морски създания живеят сред забравени съкровища. Това го прави особено популярен избор, тъй като мястото е интересно както за деца, така и за възрастни.

Обединените арабски емирства ще ви оставят приятно изненадани. Дубай не е само блестящите модерни сгради и шопинг туризъм - градът предлага богата арабска история, красиви гледки, много възможности за плаж и релакс и обслужване, което надвишава и най-смелите ви мечти. Мястото осигурява перфектния баланс между динамичността на големия град, луксозната обстановка и спокойствието. Несъмнено това го прави подходящо за всеки тип почивка!

Емирството предлага най-разнообразни развлечения и без съмнение всеки ще успее да открие своето - дали ще е част от атракциите на хотелите, шопинг разходки или почивка на плажа. За това и “Бохемия” са подготвили богата селекция от допълнителни екскурзии за всеки вкус.

Разгледайте всичките програми на Бохемия за Дубай тук! - https://bit.ly/3TVp6SL.

Димо Христов