Новини Транспорт

Задръствания и хаос по британските летища заради Великден

   
Задръствания и хаос по британските летища заради Великден

Милиони британци са изправени пред сериозни проблеми с пътуването по Великденските празници. Силните ветрове и проливните дъждове в някои части на Острова допълнително затрудняват пътуванията.

Задръствания и хаос по пътищата очакват британците и рекорден брой по летищата този уикенд, който съвпада с края на срока за много училища. Шофьорите бяха предупредени, че пътуването им може да отнеме два пъти повече време.

Прогнозира се, че 14 милиона автомобила ще бъдат по пътищата през уикенда. Закъснения има с влаковете и фериботите. Вече има закъснения и отменени полети от основни летища, включително петте, които обслужват Лондон - Хийтроу, Гетуик, Станстед, Лутън и Ландън Сити Еърпорт, съобщава БНР.

Положението се утежнява още повече от връхлетялата буря Нелсън с ветрове със скорост от 130 километра в час. Бурята донесе проливни дъждове и градушки, а на някои места в Югозападна Англия и Уелс падна сняг. Температурите в графство Девън паднаха под нулата. Има съобщения, че бурята Нелсън вече е взела четири жертви в Испания, едната от които е 62-годишен британски гражданин.