Оферти

Екскурзия до Букурещ. Терме СПА, Дворецът на Чаушеску, Старият град, Солна мина Слъник, Tiriac Collection

   
Екскурзия до Букурещ. Терме СПА, Дворецът на Чаушеску, Старият град, Солна мина Слъник, Tiriac Collection

Майски празници 2024 г. с най-доброто от румънската столица БУКУРЕЩ. Предпочитаната 3-дневна уикенд програма от водещ туроператор за дестинация Румъния с настаняване в хотел 3*/4* в близост до Стария град, с отлични отзиви от клиенти.

Програмата се предлага в 2 лъча:

- София, Плевен и Русе

- Пловдив, Стара Загора, Казанлък, Габрово, Велико Търново и Русе

ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА:

ПЪРВИ ДЕН:

• Отпътуване от България

Пристигане в Букурещ. Панорамна обиколка на румънската столица - Румънския парламент; Площада на Победата; Румънската триумфална арка, направена по подобие на арката в Париж; Площада на Революцията.

Посещение на Therme, Букурещ – един от най-големите спа, уелнес и развлекателни центрове в Източна Европа. Зона The Palm е най-обширната и просторна зона, висока повече от 50м, с огромни палми, стотици шезлонзи, много зони за релакс, най-големия басейн (560кв.м), 2 джакузита, лаундж кресла, арома басейни и Pool бар. Предлагат се много занимания, като водна гимнастика, фитнес във вода и водна аеробика. Зона Elysium е VIP зоната, която предлага сауни, тропически душове, много зони за релакс с инфрачервени шезлонги, хидромасажни легла, басейн със селен, зони с масажни студия, VIP бар и а-ла карт ресторант. Ще се впечатлите от последните технологии и може да опитате класически релакс и модерни детокс рецепти в една от 10-те сауни, сред които - Прованс, Амазония, Баварска, Алхамбра, Хималайска и Холивуд. Зона Galaxy е мястото за забавления и водни приключения за цялото семейство, с площ над 4000 кв.м, 16 водни пързалки, огромен басейн с с уникална система за 4 вида вълни, страхотен Pool бар, топъл открит басейн, зона за релакс с впечатляващи палмови дървета, стотици шезлонги, релакс кресла за инфрачервена терапия, хидромасажни легла, и тематични парни сауни. В зоната ще намерите най-впечатляващите водни пързалки на закрито в цяла Централна и Източна Европа с обща дължина повече от 1.5 км и височини над 12м.

Престой в Therme от 3 часа.* В комплекса има налични няколко ресторанта и бар зони.

*Входните такси за Therme SPA се заплащат на място от всеки турист или предварително от сайта на Терме. Препоръчваме предварително заплащане онлайн, което осигурява бърз достъп, без чакане в комплекса. Достъпът до съответната зона на Therme SPA се осъществява спрямо наличността на свободни места, като закупилите предварително онлайн билети имат гарантиран достъп.

Панорамна обиколка на Букурещ.

Настаняване след 20.00 ч. в хотела. Свободно време. Туристите могат да посетят в близост водното музикално шоу "Фонтаните на Букурещ", държащ Рекорд на Гинес за най-дългата хореография за спектакъл (предстои потвърждение за дата на откриването за 2024 г. от страна на местните власти). Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Целодневна екскурзия до Солна мина Слъник и посещение на музея Țiriac Collection (с доплащане за екскурзията 35 лева и при мин. 20 записани туриста). Възможност за трансфер за втори ден в Therme SPA, Букурещ (цената на трансфера е 15 лв в едната посока като връщането към хотела се извършва от туриста).

Солна мина Слъник – Подземни галерии сякаш излезли от фантастичен роман, внушителни статуи и пещерни образувания, придаващи мистичност. В търсене на “бялото злато” се запътваме към едно от чудесата на северната ни съседка – солната мина Униря. С температура между 10 и 16 градуса, и въздух съдържащ множество солни микроелементи, посещението й е своеобразно здравословно бягство от замърсения град. За неповторимата атмосфера допринасят и редица интерактивни занимания, което гарантира страхотно изкарване за цялото семейство. Под повърхността е невероятно красиво и интересно, а подземният свят на известната като една от най-големите солни мини на Румъния, не ти оставя нищо друго освен изумление от стихията, която наричаме природа.

Посещение на музея Țiriac Collection, най-впечатляващата лична колекции на луксозни автомобили в света. Над 150 коли, сред които исторически експонати и знакови модели на Бентли, Алфа Ромео, Астон Мартин, Кадилак, Форд и др. - https://www.tiriaccollection.ro* Туристите, които не желаят да посетят музея, ще могат да посетят намиращия се до него аутлет на MiniPrix. 

Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 

Закуска. Посещение на:

Румънския парламент (Двореца на Чаушеску)* – втората по големина административна сграда в света, паметник на мегаломанията на Николае Чаушеску. За построяването на сградата и квартала около нея са разрушени 7 км2 стари сгради в историческия център на Букурещ, а в продължение на години огромни средства от румънската икономика са били насочвани към този строеж, което коства големи жертви на румънския народ. Днес Дворецът е седалище на Парламента и на други институции.

*Подлежи на потвърждение в зависимост от възможността за посещение от туристи, обявена от Румънския парламент. При невъзможност за посещение се предлага посещение на Двореца Котрочени.

Патриаршеската църква Св. Св. Константин и Елена, където се съхраняват мощите на Св. Димитър Басарбовски, живял в русенското село Басарбово, който е покровителят на Букурещ;

Разходка с екскурзовод в Стария град на Букурещ (района Липскани).

Ще видите обекти като Ханът на Манук, красивата църква Ставрополеос, прочутата бирария от 1879 г. Кару ку бере, Покритата улица-пасаж Macca-Villacrosse, улици свързани с българската история, бялата книжнарница Carturesti Carusel и др.

Свободна програма. Туристите ще имат възможност да се разходят, да обядват, купят сувенири или да посетят търговския център в близост. С калдъръмените си улици, автентична архитектура и множество паметници, ресторанти и търговски обекти, Старият град е приятно място за разходка и шопинг. 

Отпътуване за България.

За повече информация вижте тук - https://semeina-pochivka.bg/destinacii/rumaniya/39