Турагенции

Тръгват чартърите на Онекс тур до Египет

   
Тръгват чартърите на Онекс тур до Египет

Новият сезон за почивки в Египет стартира и туроператорът „Онекс тур“ започва със своите чартъри до Шарм Ел-Шейх и Хургада с Кайро. Това съобщи за TravelNews Яна Тошева, маркетинг мениджър на компанията. Първият полет от София до Шарм Ел-Шейх ще бъде осъществен в понеделник, 1 април 2024 г. Те ще се изпълняват всяка седмица. Полети ще има и от Варна до Шарм Ел-Шейх. Цените на пакет от 7 нощувки на база all inclusive, самолетни билети, трансфери и медицинска застраховка, започват от 270 евро на човек.

До другия египетски курорт Хургада с комбинация и Кайро полетите на "Онекс тур" стартират на 6 април 2024 г., обяви Яна Тошева. Цените започват от 393 евро на човек за пакет от 7 нощувки на база all inclusive, самолетни билети, трансфери и медицинска застраховка.

Шарм Ел-Шейх

или известен просто като Шарм, е един от най-големите египетски курорти  на Червено море. Разположен е в южната част на Синайския полуостров. Става любимо място и на почитателите на организирани почивки, и на любителите на гмуркането. Само преди 40 години Шарм Ел Шейх е бил малко рибарско селище с население от около стотина бедуини, а днес е един от най-модерните курорти в Египет.

Плаж в Шарм

Множество са забавленията, които Шарм Ел-Шейх предлага: пустинно сафари с джип или камили, посещение на археологически забележителности, гмуркане, нощен живот, шопинг и други. За пълноценна среща с подводния свят няма да ви стигнат няколко дни. Можете да избирате между потънали кораби от Втората световна война, морски паркове с изключително разнообразие от водни обитатели (като морски парк Рас Мохамед, остров Тиран), Синята дупка – колкото опасна, толкова и красива (на около 100 км, в близкия курорт Дахаб), рифа Елфинстоун край Марса Алам.

Нощният живот, заведенията за хранене и шопинг центровете са съсредоточени в Наама Бей. Близката Синайска планина е смятана за свещена и в нея се намира манастирът "Света Екатерина". В Библията пише,че именно в тази планина Мойсей научава от Господ 10-те Божи заповеди. Всички, които искат да се насладят на слънчевите лъчи и фин пясък, могат да се отдадат на луксозна почивка в Шарм Ел Шейх в Египет. Курортът е построен специално с туристическа цел и е сред най-предпочитаните в света.

Шарм Ел Шейх е чудесен както за семейни почивки с деца, така и за романтична ваканция с половинката. Морският град може да се похвали с дълги плажни ивици, красиви пейзажи и климат мечта за плажуващите. Той омайва със сламените чадърчета и типичната египетска атмосфера.

Другият курорт – Хургада,

също е рай и място за почивка и удоволствия. Той има две внушителни граници – от едната страна е топлото и галещо Червено море, от другата – респектиращата Сахара. Не пропускайте нито едно от двете.

Плаж в Хургада

Къде другаде ще ви се случи да се загубите под водата – сред пъстри пасажи с риби и корали. Къде другаде ще ви се случи да направите равносметка на своя живот от гърба на камила? Хургада е лукс, модерни курорти, богата и разнообразна кухня, начин за истинска нирвана – на някой бял плаж, под галещото египетско слънце.

В програмата за почивка на Хургада е включена и столицата

Кайро с Пирамидите.

Кайро е модерен, автентичен, древен, изпълнен с ухания и цветове. В първия момент определено ще изпитате културен шок. Не се стряскайте – когато един град носи над 5 хил. години история в себе си, това го прави сложен и многопластов.

Кайро

Внимателно изберете какво ще видите – прочутият Египетски музей е неизброден, но не може да бъде пропуснат. Пирамидите в Гиза са живото наследство на древен Египет, едно от 10-те чудеса на света. Сфинксът невъзмутимо посреща туристи от стотици години. Те се променят, но той ще надживее цялото време на света. Пазарът „Хан Ел Халили“ е най-големият пазар на открито в Африка. Не забравяйте – пазарлъкът е част от удоволствието на този специфичен уличен шопинг.

Луксор е впечатляващ

Египет е земята на фараоните и завинаги ще остане в сърцето ви – с пясъците на Сахара, с топлите тайни на Червено море, с мистичния Нил, с многомилионния Кайро и модерните Хургада и Шарм Ел-Шейх. В Египет човек веднага разбира едно просто нещо - светът не започва от вчера. Още по-малко от днес. И най-големият небостъргач не може да се мери с пирамидите в Гиза. И най-мащабните съвременни скулптури са несравними с 20-метровите статуи в Слънчевия храм на Абу Симбел. Храмът на Карнак побира в себе си близо 10 по размер прочути световни катедрали. Египет - древна цивилизация на над 5 хиляди години. Мащабът е смайващ, тайните – омайни, миризмите и звуците – трайни. Вечната река Нил и днес невъзмутимо напомня, че човекът може да надживее времето. Ще го прочетете в очите на Сфинкса. Затова Египет винаги си заслужава!

Габриел Драгиев