Събития

Откриха рафтинг сезона в Кресненското дефиле

   
Откриха рафтинг сезона в Кресненското дефиле

Официално беше открит рафтинг сезонът в Кресненското дефиле. С демонстративни спускания във водите на Струма, любители на адреналина дадоха старт на летните приключения, като добре дошли в лодките са както опитни рафтъри, така и начинаещи, които никога не са плавали в реката. И тази година трасето на Струма предлага много емоции на всички приключенци и обикновени туристи.

"Нивото на водата е високо, подходящо за екстремен рафтинг", обясни инструкторът Мария Павлова. Инструкторите успокояват, че рафтингът не изисква кой знае каква физическа подготовка. Нужно е само желание и малко кураж.

"Всякакви възрасти, професии, дори и възрастни хора", добави Павлова. Най-добрите условия за рафтинг Струма предлага през април, май и юни. Сезонът обикновено продължава до октомври.

"За първи път идвам. Хубаво беше, красиви гледки. Трудно, но забавно беше", сподели един от участниците. Спусканията могат да са различни по адреналин. Според желанието на клиентите се предлага както съвсем спокойно плаване, така и такова изпълнено с приключения, включително и скачане от скали.