Новини Транспорт

С полети от Краков на Летище Бургас кацнаха първите туристи по Шенген

   
С полети от Краков на Летище Бургас кацнаха първите туристи по Шенген

С полети от Краков на Летище Бургас днес кацнаха първите туристи. Това е и първият полет от вече лятното разписание на аеропорта. 70% от пътниците от и за бургаското летище са от и за Шенгенското пространство, предаде кореспондентът на БГНЕС. Първите туристи бяха посрещнати на летището в Бургас с атрактивен воден салют и шампанско. Очакванията са за лек ръст на трафика на аеропорта, като се запазва тенденцията от последните четири години за най-много полети от Полша, Великобритания, Чехия, Германия.

.
Източник: БГНЕС 

„Новият процес, който ние трябва да контролираме е разделяне на пътниците на два потока- Шенген и не Шенген. Стресът на пътниците малко ще се снижи, тъй като пътници от Шенгенското пространство няма да преминават този граничен контрол. Бих казал, че за пикови моменти те ще спестят около 20 минути”, заяви Георги Чипилски- директор на Летище Бургас

„Както сега кацна първият самолет, надявам се октомври да открием зимната чартърна програма, защото е много важно летището да работи целогодишно и както вече сме част от шенгенското пространство виждате колко по-бързо туристите пристигат до дестинация Бургас”, заяви кметът на Поморие Иван Алексиев .

.
Източник: БГНЕС 

Полската туристка Гражина Томова заяви, че днес е минала много бързо, докато преди е чакала час и половина за проверка на документи.