Новини Транспорт

Wizz Air прави специална отстъпка от 10% на избрани полети заради Шенген

   
Wizz Air прави специална отстъпка от 10% на избрани полети заради Шенген

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света*, обявява специална промоция само днес. Любителите на пътуванията могат да се възползват от 10% отстъпка** от цените на билетите за избрани полети от мрежата на Wizz Air. Офертата е достъпна до края на деня и обхваща полети до 30 юни 2024 г.Ексклузивната промоция има за цел да отбележи влизането на България в Шенгенската зона по море и въздух, което е историческа стъпка за страната и Европа.

С началото на пролетта, сега е идеалният момент да се впуснете в следващото си приключение с Wizz Air на цени от 29.99 лв.*** Резервирайте следващото си приключение с невероятни отстъпки, валидни само на 2 април. Независимо дали отивате на спонтанна уикендпочивка или дългоочаквана ваканция, не пропускайте да купите своя билет днес. 

С влизането на България в Шенген по въздух и вода, пътуването в Европа ще стане по-лесно от всякога. От 31 март 2024 г. пътниците ще могат да пропускат паспортния контрол в страните от Шенген (Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Швейцария), което ще направи пътуването по-бързо и лесно от всякога. В комбинация с днешната промоционална оферта на WIZZ, пътуването със самолет става наистина неустоимо. 

Авиокомпанията кани пътниците да потеглят на забележителни пътешествия от България тази пролет. Пътуващите могат да се насладят на разцъфтяващата красота на най-желаните европейски дестинации. Независимо дали жадувате за романтиката на парижките улици, слънчевите пейзажи на град Бари, живописната красота на Женева, жизнената енергия на Мадрид, крайбрежнaта красота на Лисабон или културното богатство на Хамбург, очарователните изживявания ви очакват. С удобните полети и достъпни цени на Wizz Air, откриването на красотата и разнообразието на Европа е само на един клик разстояние на wizzair.com или в мобилното приложение.

„С влизането на България в Шенгенското пространство по въздух и вода се очаква значително подобряване на процеса на пътуване и за чужди граждани до страната. Общата „шенгенска виза” за граждани от трети страни ще доведе до увеличаване на туристическия поток към България. Сигурна съм, че ще видим нарастващ интерес към България от страна на международните пътници“, коментира Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“, Wizz Air Group. „В резултат на това може да забележим увеличаване на приходите от международен туризъм в страната, което ще бъде стимул за развитието на туристическия сектор в България. Възможността за комбинирани пътувания също ще насърчи туристите да включат България в своята европейска обиколка. Wizz Air ще бъде там както за българи, които искат да пътуват, така и за туристи, които планират да посетят България.“

*Според данни на CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022 и 2023.

**Промоцията е валидна от 00:00 на 2 април до 23:59 ч. CEST. Отстъпката от 10% се отнася за таксата, с изключение на административната такса. Отстъпката се прилага само за избрани полети от и до България, налични на wizzair.com и в мобилното приложение на WIZZ по време на „Промоционалния период“. Периодът на пътуване е ограничен, всички полети трябва да бъдат извършени до 30юни 2024 г. Промоцията важи само за резервации, направени на wizzair.com или в мобилното приложение на WIZZ. Промоцията не важи за групови резервации. 

***Цена за еднопосочен билет с включена административна такса и малък салонен багаж (макс.: 40x30x20 см). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и в мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.