Новини Транспорт

United Airlines пусна в отпуск пилотите си, няма самолети

   
United Airlines пусна в отпуск пилотите си, няма самолети

Една от най-големите американски авиокомпании - "Юнайтед еърлайнс" (United Airlines), помоли своите пилоти да си вземат отпуск през май заради закъснения при доставките на нови самолети, които превозвачът е поръчал от Boeing, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Говорител на "Юнайтед еърлайнс" заяви, че не става дума за натиск, а само за предложение.

"Поради скорошните закъснения в доставките на Boeing нашите прогнозни полетни часове бяха намалени и ние предлагаме на нашите пилоти да излязат в доброволен отпуск през май, за да намалим излишния персонал", каза говорителят на авиокомпанията Лесли Скот.

"Юнайтед еърлайнс" не е получила толкова самолети от моделите на Boeing - 737 Max и 787 Dreamliner, колкото очакваше, посочват от компанията.

Федералните регулатори в САЩ разследват проблеми с качеството на самолетите на Boeing, което забавя доставките на самолети и отлага пускането на пазара на нов, по-голям модел от серията "МАКС", който "Юнайтед еърлайнс" очакваше да започне да използва още тази година. Сега компанията обмисля опции за замяна на поръчаните самолети с новия модел Max 10.