Турагенции

Обиколка на Златния триъгълник в Индия само за 2699 лв.

   
Обиколка на Златния триъгълник в Индия само за 2699 лв.

Цветна, шумна, взривяваща представите ни и винаги автентична! Това е Индия - своеобразно пиршество на живота! Тази забележителна държава има богата история, уникална култура и някои от най-впечатляващите забележителности в света - за какво повече може да мечтае всеки пътешественик?

Европейците тръгват към Индия с голяма доза предубеждения, но веднъж откъснали се от суетата на западния свят, проглеждат с нови очи за живота, който ги заобикаля. Неслучайно наричат Индия магична, мистична и непредсказуема дестинация. Тя е цял един субконтинент и размерите са първото нещо, което ще предизвика учудването ви. А после ще се очаровате от гостоприемството на индийците, удивителната симбиоза между човека и животните, разнообразието на етноси, културни традиции и богатия свят на индийските богове и богини.

Туроператорът Globe Travel

ще запознае българите с емблематичния Златен триъгълник и Амритсар - златното бижу на Пенджаб, в 8-дневна екскурзия. В периода 14 - 21 април 2024 г. пътешествениците ще се откъснат от рутината на всекидневието си и ще се потопят в нова реалност, която неминуемо ще промени мирогледа им.

 

The Best Jaipur Tours, Tailor-Made for You | Tourlane

 

Златният триъгълник е отправната точка за всеки, тръгнал към Индия за първи път в живота си. Това е един от най-любимите и посещавани маршрут, по който ще станете свидетели на изключителни образци на индийската архитектура - величественият Тадж Махал в Агра, дворците и крепостите на Розовия град Джайпур и съвременни сгради във вечно забързаната столица Делхи.

Програмата е на цена от 2699 лв. на човек,

в които са включени 6 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*/ 4* по програмата (2 - в Джайпур, 2 - в Делхи, 1 - в Агра, 1 - във Варанаси), самолетен билет София - Делхи - София, самолетни билети Делхи - Варанаси - Делхи с включен багаж до 15 кг, летищни такси и всички трансфери по програмата. В цената са включени и екскурзии, които ще бъдат проведени с местен англо- или рускоговорящ екскурзовод, който ще разкаже детайлно за историята и културата на Индия. Групата ще е придружена и от водач на туроператора Globe Travel. Помислено е и за сигурността на пътниците, за това към пакета има и медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро.

Комплексът Кутуб е първата спирка от индийското приключение. Той включва постройки от XIII в., които са вписани в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство. Най-известната сграда е минарето Кутуб Минар, наричано още Кула на победата, което е високо 72.5 м и представлява уникална гледка със своите деликатно издялани по стените фигури. Погледнато от върха - минарето има формата на разцъфнал лотос.

 

Qutub Minar - History, Architecture & Attractions

 

Джайпур е следващата важна спирка

в обиколката на Индия. Основан през 1727 г., той веднага се превръща в столица на най-големия индийски щат – Раджастан. Нарича се „Розов град“ заради необичайния розов цвят на камъка, използван в строителството му. Според една легенда, през 1876 г., преди пристигането на принца на Уелс, било наредено да се нарисуват всички сгради в розов цвят и по този начин да се покаже дружелюбността и гостоприемството на местното население. Считан е за рай за фотографите - с пленителните си гледки и отличителен стил на Двореца на ветровете и Градския дворец. Туристите на Globe Travel ще имат и възможността да се изкачат до крепостта Амбер Форт. За разпускане от туроператора са подготвили и разходка с рикша, за да могат туристите да се насладят максимално на красивите гледки.

След пленителните гледки на Джайпур е трудно нещо друго да направи толкова голямо впечатление. Може би има една единствена по-внушителна гледка в цяла Индия и именно тя е следващата спирка в програмата на Globe Travel - Тадж Махал!

Тадж Махал

е изключително впечатляваща забележителност, която съчетава в себе си изключителна архитектура, символика и романтична история. Построен през 17-ти век от император Шах Джахан в памет на своята любима съпруга, Тадж Махал е символ на вечната любов и изящество. Неговата бяла мраморна структура с изящни детайли и хармонични пропорции привлича хиляди посетители всеки ден. Освен това, Тадж Махал е свързан с богатата индийска култура и история, като представлява великолепен пример за изкуство и архитектура. Неговата красота е уникална и вдъхновяваща, правейки го едно от най-иконичните и вълнуващи места за посещение в света.

 

Taj Mahal – trendy wall mural – Photowall

 

 Столицата Ню Делхи

също няма да остави никого безразличен. Градът с хилядолетна история и разнообразна култура, представлява изненадваща дестинация, където всеки уличен ъгъл е приключение. Той е като магичен сандък, пълен с исторически съкровища и съвременни чудеса. Всяка улица е свой собствен разказ, всяка площад е театър на живота.

Разликата между Стария и Новия град е осезаема, но въпреки нея се създава усещане за хармоничност. Туристите ще имат щастието да посетят Джама Масджит – най-голямата джамия в Индия, Червената крепост, както и мемориала на Махатма Ганди - Raj Ghat.

Приключението на Globe Travel приключва вдъхновяващо и пречистващо с посещение на Варнаси - най-старият жив град в света. Напускането на земния свят във Варанаси гарантира на вярващите Мокша - освобождение от самсара, кръгът на преражданията, включващ всичките страдания и ограничения на светското съществуване. Туристите ще имат възможността да посетят Сарнат (10 км), където Буда за първи път е проповядвал, както и да се разходят с лодка по свещените води на река Ганг.

Магията на Индия може да бъде открита във всяка точка от страната, но Златният триъгълник е идеалният маршрут за пътешественици, които идват за пръв път. Тази програма дава есенцията на едно първо пътешествие за всички, които намират очарование и възхита в индийската култура, архитектура и бит!

Йоана Шомова