Новини Събития

Пловдив е домакин на международна конференция за винен туризъм

   
Пловдив е домакин на международна конференция за винен туризъм

Форматът е престижно, мащабно ежегодно събитие, което събира професионалисти и експерти в областта на винения и кулинарен туризъм от цял свят, а Пловдив със своите древни традиции във винопроизводството, разнообразни тероари и богато културно-историческо наследство се открои като вълнуваща дестинация за провеждане на специализирания формат.

На конференцията присъстват около 100 участници от 50 държави, които очакват с нетърпение едно наистина незабравимо преживяване в завладяващата атмосфера, култура, отлично вино и кулинарни предложения на древния и вечен Пловдив. Двудневната работна програма на форума започна днес в хотел в Хотел DoubleTree by Hilton, Пловдив център. Конференцията бе открита от Антъни Суифт, директор на IWINETC.

Приветствие към участниците отправи и заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който най-напред поздрави сърдечно присъстващите от името на кмета на Пловдив Костадин Димитров. В своето приветствие Пламен Панов подчерта важността от провеждането на специализирани формати, които са една добра възможност за споделяне на опит и възможности за сътрудничество от една страна, а от друга утвърждават имиджа на Пловдив не само като дестинация за културно-исторически и винен туризъм, но и като дестинация за събитиен и конферентен туризъм.

Ден по-рано, община Пловдив организира за участниците пешеходна обиколка на найзначимите туристически атракции в града и коктейл за „добре дошли“ в Малка раннохристиянска базилика. В следващите дни форумът включва набор от увлекателни сесии, семинари и дегустации, водени от известни винени професионалисти и експерти. Участниците ще получат представа за най-новите тенденции във винения туризъм, устойчиви практики и иновативни подходи към маркетинга на винения туризъм.

Акцент ще бъде поставен върху винените региони и винения туризъм в Пловдив и околностите му. Възможностите за обмен на опит и добри практики изобилстват, което насърчава създаването на бъдещи партньорства между ключови заинтересовани страни в туристическата и винената индустрия. В рамките на форума, на място във фоайето са подредени щандове, предстоят и професионални дегустации на вина от регион Пловдив и страната.