Новини Турагенции

Елфи турс пусна нестандартна програма в Югоизточна Азия

   
Елфи турс пусна нестандартна програма в Югоизточна Азия

С наближаването на лятото всички вече си мечтаем за дълги дни под слънцето, красиви плажове и откровен релакс. Е, за онези, които мислят две стъпки напред и вече са готови да усетят екзотиката, “Елфи турс” има страхотно предложение в Югоизточна Азия през октомври. 

Ако мечтаете да се потопите в приключения, древна история и култура – то Югоизточна Азия e мястото за вас. Това е един от най-приятелски настроените към пътешественици региони и наистина може да поживеете като крале там.

Екзотични плажове, кристално чиста вода и богата култура ви очакват, за да запазите спомена завинаги. Природните и исторически богатства в този регион са толкова магнетични, че човек просто забравя, че е на тази земя.

Но какво е едно истинско приключение без малко разнообразие?! За това “Елфи турс” комбинират посещението на Тайланд с Мианмар и Малайзия - две държави, които сякаш не са толкова популярни на туристическата карта. Обикаляйки трите азиатски страни туристите не само ще успеят максимално да разширят кръгозора си, но ще открият невероятни гледки, непознати места и неповторими преживявания.

Ако винаги сте мечтали за есенна ваканция под палмите на плажа, то може би 2024 е вашата година! 14-дневното приключение започва на 27 октомври и е на цена, започваща от 5688 лв. на човек и включва самолетни билети по маршрут София - Доха - Банкок - Мандалай и Янгон - Куала Лумпур - Доха - София, както и вътрешни полети между Баган - Инле - Янгон, всички летищни такси  по програмата, трансфери с климатизиран автобус и 11 нощувки в  4-звездни хотели. Част от пакета са и 11 закуски, 5 обяда, 7 вечери и готварски курс по бирманска кухня в Янгон. Всички екскурзии по програмата също са включени в крайната цена, а към групата ще се присъединят местни екскурзоводи на английски, руски, немски или френски език, както и водач/ преводач на български език. За максимална безопасност туристите имат и застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро от "Евроинс".

Where to Stay in Bangkok: 7 Best Neighborhoods (+Insider Tips)

Пътешествието започва от столицата на Тайланд - Банкок. Там могат да се разгледат някои от най-големите забележителности в страната. Посещението на Кралския дворец е задължителна стъпка от всяка екскурзия. Той е съставен е от множество сгради, халета, павилиони, разположени на много тревни площи, градини и дворове, което прави комплексът изключително внушителен и  интересен за разглеждане. Разделен е на няколко основни части – Храма на изумрудения Буда, външния двор с много обществени сгради, съд и други. Строежът на двореца започва в края на 18 век и се отличава с пищна архитектура, много по-различна от познатата ни западна. В комплекса може да бъде разгледан и един от най-известните будистки храмове - Изумруденият Буда.

Туристите след това ще се ориентират към Мианмар и втория му по големина град - Мандалай. Там групата ще може да разгледа пагодата Махамуни, където се намира най-древното изображение на Буда, изработено от бронз. Следва пагодата Kuthodaw, едно от най-забележителните места в Мандалай. Този комплекс от 19-ти век е дом на „най-голямата книга в света“, състояща се от 729 бели мраморни плочи, гравирани с будистки писания. Плочите са подредени в групи, всяка увенчана с бяла ступа, което създава забележителна гледка.

The 8 Best Things to Do in Bagan, Myanmar

Баган е друга незабравима спирка в програмата на “Елфи турс”. Градът е дом на храма Лакананда, пагодата Бу и река Иравади, както и на храм за стрелба с птици. От IX-ти до XIII-ти век е бил столицата на древното царство Баган. По време на просперитета на царството между ХІІ-ти и ХІІІ-ти век, в самото поле на Баган са построени над 10 000 будистки храмове, пагоди и манастири, от които над 2200 оцеляват и до наши дни. Групите на “Елфи турс” ще посетят известните храмове в Баган и Няунг-Ю, храма Ананда с четирите си огромни статуи на Буда, както и множеството по-малки скулптури разположени в цялата интериорна галерия. Храмът Ананда е построен преди почти хиляда години и разполага с грандиозен златен шпил и четири изправени статуи на Буда.

Времето в Мианмар ще бъде уплътнено и с незабравими културни преживявания. Пътешествениците ще имат уникалната възможност да се запознаят с местни племена, които са известни по цял свят. В очарователното село Индейн ще се запознаете с племенните жени с „дълги вратове“ и тъкачески и занаятчийски села на кокили, както и с уникалните „гребци с крака“ на езерото – хората от племето Инта, с интересна техника на плаване - балансират на един крак, докато с другия гребат, за да се придвижват.

Thailand, Kayan People

Това и много други уникални преживявания се крият в Мианмар. Възможностите обаче не свършват до тук, защото “Елфи турс” са отделили специално време и за Малайзия и нейната столица - Куала Лумпур. В “Столицата на светлините” туристите ще се насладят на Китайския квартал, известен като най-доброто място за изгодна сделка – дрехи и сувенири почти толкова добри, колкото дизайнерските оригинали. За да се потопят напълно в една различна култура, ще посетят и най-стария индуски храм в града - Sri Maha Mariamman Temple, украсен със сложни покривни резби, изобразяващи многото богове на индуската религия.

Kuala Lumpur – Travel guide at Wikivoyage

Пълната програма не предполага много време за почивка, но със сигурност гарантира едно незабравимо преживяване! Ако копнеете за ваканция, изпълнена с история, култура и спиращи дъха гледки, то Тайланд, Мианмар и Малайзия са дестинациите за вас.

Йоана Шомова