Анализи

Планирайте страхотна семейна почивка под слънцето в Катар

   
Планирайте страхотна семейна почивка под слънцето в Катар

Потопете се в топлината на слънцето в Доха, динамичната столица на Катар. Със своите зашеметяващи плажове, подходящи за семейства атракции и обогатяващи културни изживявания, градът се превръща във все по-популярна дестинация за туристи, търсещи уникална и запомняща се почивка. 

Пролетните семейни почивки в Катар означават едно нещо: време за плаж. С над 560 км брегова ивица и слънчево време на плажа през по-голямата част от годината, Катар е идеална плажна дестинация за вашите ваканции.

Независимо дали предпочитате да се насладите на слънцето с книга в ръка или да оставите децата да се забавляват на сигурно място, обществените и частните плажове на Катар са идеалното място за това. Водата е сравнително плитка и спортните съоръжения са подходящи за всички; идеално място за семейни моменти. 

Катар е дом и на много тематични паркове, предлагащи семейни забавления и смях. Quest е първият тематичен парк в Катар в оазиса на Доха. Това е нова дестинация за забавление на закрито, състояща се от над 30 атракции, включващи комбинация от адреналин, симулатори, преживявания с виртуална реалност, миниатюрни атракции за по-малките гости и атракции, подходящи за семейства, всички предлагащи уникално изживяване, различно от всяко друго.

Дестинация като Катар не би била пълна без парк за приключения. Паркът "Desert Falls Water and Adventure Park" е един от най-впечатляващите тематични паркове на Близкия Изток, с повече от 25 водни пързалки, атракции и забавления. Посещението на парка ще ви предложи невероятни преживявания и вълнуващи моменти. 

Ако сте по-склонни към културен туризъм, Катар предлага множество обогатяващи преживявания в музеите на страната. Музеят на илюзиите в "The Gate Mall" впечатлява с умопомрачителни илюзии и образователни дейности. Допълнително, "Kahramaa Awareness Park" предлага разнообразие от изложби с допълнена реалност, 3D филми и интерактивни игри.

Катар е дом на множество търговски центрове със закрити забавления, включително "Angry Birds World", "Gondolania", "Jungle Zone", "Circus Land", като "The Pearl" разполага с развлекателни центрове "Megapolis" и "Minipolis", предлагащи множество игри и занимания на закрито. Амбициозните акробати могат да се отправят към "Bounce" в "Tawar Mall", преодолявайки гравитацията на над 80 свързани батута.

С кратък полет от София, авиокомпанията Qatar Airways ви предлага пряк маршрут до Катар 5 пъти седмично. Резервирайте вашия полет сега на qatarairways.com, чрез мобилното приложение на Qatar Airways или чрез търговските ни партньори. 
Нуждаете се от допълнително вдъхновение? Вижте видеото: https://www.youtube.com/watch?v=6J7sXw48jB4&list=PLPRzM4WEgNXNQamuWqmMiux2Uv55A2uyl&index=4