Анализи Новини

Боровец отчита успешен зимен сезон

   
Боровец отчита успешен зимен сезон

Този сезон за курортен комплекс "Боровец" бе успешен, казаха за БТА председателят на Съюза на собствениците и хотелиерите в курортен комплекс "Боровец" и изпълнителен директор на хотел "Рила" Благовеста Томова и Мария Шейнова от "Бороспорт". 

"Този сезон успя да ни изненада. Миналата година започнахме с липсата на сняг, но след това компенсирахме със записвания и гости през януари и февруари. Тази година имаше хубав сняг в началото, със снежна Коледа и прекрасни условия за ски", добави Томова. 

Най-много туристи през този зимен сезон е имало от Великобритания, България и Косово. Косовци имаха облекчен режим след Нова година и това се отрази на заетостта на курорта и хотелите. За мен това е пътят – държавата да се вслушва понякога в нас и да ни помага и подкрепя, защото това довежда до по-добри икономически показатели, добави Благовеста Томова. Тя съобщи, че има увеличение на гостите от балканските страни. "Българският пазар даваше сигнали, че ще бъде един от основните пазари в Боровец и тази тенденция продължи. Винаги съм казвала, че туристическа дестинация, която не уважава собствения си пазар, не може да претендира за сериозна такава", посочи Томова и допълни, че подкрепя тезата, че България е спокойна и гостоприемна туристическа дестинация. 

От "Бороспорт" определиха изминалия сезон като предизвикателен заради метеорологичните условия и по-малкото сняг, но и успешен. Мария Шейнова от отдел "Маркетинг" на дружеството каза, че скоро ще бъде открит летният сезон, а през предстоящите празници от 1 до 6 май със стандартно лятно работно време за гостите на комплекса ще работи кабинковият лифт.