Турагенции

Екзотичен Занзибар на супер цена се предлага за майските празници

   
Екзотичен Занзибар на супер цена се предлага за майските празници
Занзибар е приказна дестинация
  Мирослав Иванов

Занзибар продължава да е хитът на екзотичните дестинации през последните години. Някога символ на далечни земи - от тези, дето са през девет планини, та в десета, днес островът в Танзания олицетворява различното, "емоционално" почувствано и съпреживяно пътешествие. И цялата тази чиста емоция на фона на безбрежни бели плажове и води на Индийския океан, наситени с 99 нюанса на синьото и зеленото. А новото е, че островът вече няма силно изразени валежни периоди и се радва на предимството да е целогодишна гостоприемна дестинация. Както са гостоприемни и местните хора, които се сливат със Занзибар в една хармонираща широка и искрена слънчева усмивка.

Това не е просто поредното модно райско кътче от земята. А е есенцията на усещането за Рая! И който не е попаднал там, той не е разбрал това усещане, разказва пред TravelNews Миглена Авгарска, управител на туроператора Globe Travel, който предлага почивка на острова за майските празници.

Занзибар е емоция, светоотношение, религия - от тия, които те покоряват с искреността си и истинността си - от първата среща, и те пленяват завинаги! И те карат да се връщаш и да се завръщаш отново и отново.
Безбрежни млечнобели плажове с фин пясък като пудра захар, кристално чисти води, често с температура над тази на човешкото тяло, коралови рифове и големи червени морски звезди – идеалното място за бягство далеч от цивилизацията. И простор! Ама какъв простор - да ходиш 2 км по плажа и да си сам с небето и водата. 

Има и фактология разбира се - в центъра на острова е Каменният град с неговата богата история, множество пъстри магазинчета и колониални постройки. Това е и родното място на великия Фреди Меркюри. На север са Нунгви и Кендуа – туристическия и по-снобски център на Занзибар. Тук са луксозните хотели, ресторантите и баровете за веселба до зори с партита на лунна светлина. Източното крайбрежие пък е приютило традиционното селище Джамбиани и парти и сърф - центъра Паже. Матемве (по на север) - мястото, където местните добиват водорасли и откъдето отплават лодките „дау” с водолазите за кораловия риф Мнемба. В морето пред Кизимкази пък си играят делфини, а ята светещи през нощта риби плават сред кораловите градини на остров Чумбе. В района е Уроа - голямо селище известно с красивия некомерсиализиран и безкраен тропически плаж.

Тръгването е на 2 май 2024 г. с връщане на 10 май с водач на български език от туроператора Globe Travel. Цената е 2799 лв. на човек, в която влизат самолетни билети с TurkishAirlines, 7 нощувки на база all inclusive в хотел по избор, трансфери и медицинска застраховка. Допълнително се заплащат екскурзиите на място. 
Та така .. Карамфил и канела, тропическа топлина, романтични изгреви и драматични залези, галещ бриз, пъстри лодки доу и много усмихнати добронамерени очи - това е островът! И POLE POLE (бавно, спокойно) – просто Занзибар!

Мирослав Иванов