Новини Събития

Гърция дава безплатна почивка на туристи заради пожарите на Родос

   
Гърция дава безплатна почивка на туристи заради пожарите на Родос

Туристи, които миналия юли бяха принудени да напуснат хотелите, в които бяха отседнали на гръцкия остров Родос, когато избухна горски пожар, имат право на едноседмична почивка на острова с безплатно настаняване, съобщава "Катимерини".

Бенефициентите, независимо от националността им, могат да влязат в платформата на https://vouchers.gov.gr/rodos-week и да кандидатстват за издаване на ваучери за хотели в Родос, като част от акцията на гръцката държава "Седмица на Родос“. Хората могат да си осигурят безплатен престой от седем последователни дни с шест нощувки на Родос и в хотел по техен избор сред участващите в акцията или до 31 май, или през есента - от 1 октомври до 15 ноември.

В зависимост от вида на хотела и категорията на стаята, в която са отседнали по време на пожарите, туристите могат да изберат съответното настаняване от списъка с хотели. Отбелязва се, че при избора на хотел ще се вземе предвид тяхната наличност, така че да не се превишава определената от хотела наличност за съответния период.