Анализи Новини

Евтим Милошев започва срещи с туристическия бранш

   
Евтим Милошев започва срещи с туристическия бранш
Евтим Милошев започва срещи с бизнеса
  Фейсбук

Служебният министър на туризма Евтим Милошев започва от утре (15 април 2024 г.) серия от срещи с туристическия бранш. Това съобщиха за TravelNews от Министерството на туризма. Той ще се запознае с представителите на сдруженията в сектора. В края на другата седмица ще направи и обиколка по Българското Черноморие, за да види как протича подготовката на новия летен сезон, обясниха от ведомството.

При стъпването си в длъжност, Милошев заяви, че е човек, който идва от бизнеса и за него бизнесът е най-важен. Затова и първото нещо, което ще предприеме, е да се срещне с представителите на бизнеса. Според него има нужда от консолидация на бранша, на бизнеса. "Това е много важно, за да има колективен успех. Вярвам в колективната работа. За съжаление, това е проблем не само на бранша, а на държавата", коментира той.

Бившият министър на туризма Зарица Динкова се срещаше избирателно с туристическия бизнес и само с този, който не я критикува. Тя работеше само с определени големи хотелиери и туроператори. Например за 10 месеца нито веднъж не посети най-големия български курорт – Слънчев бряг, а и повечето курорти по Българското Черноморие и малките във вътрешността на страната. За нея беше по-важно да пътува в чужбина, като има близо 50 дни командировки извън страната за периода на управлението си, показва справка на министерството, с която TravelNews разполага.

Мирослав Иванов