Новини Събития

Първото 100% електрическо SUV от Maserati бе представено в България

   
Първото 100% електрическо SUV от Maserati бе представено в България

Първото в историята напълно електрическо Maserati SUV бе представено на 12 април в сърцето на Боровец, в красивите прегръдки на Park Hotel Ela.

Събитието по официалното представяне на новия модел на италианския автомобилен бранд без аналог бе подкрепено от Електрохолд - водеща електроенергийна група в България.

Проектирано с технология от пистата, предназначено да наелектризира ежедневието, 100% електрическото Grecale Folgore (от ит. ез. „светкавица“), е разработено с решенията от Формула Е за пъргаво представяне на пътя и се превръща в автомобил на 2024 г.

От 0 до 100 само за 4,1 секунди, Grecale Folgore е светкавично бързо, като достига 220 км/ч, за да разшири границите на спортните постижения в категория SUV, задвижвано от 558 конски сили (105 kWh). Електрическо е, но по начина на Maserati…

С едно пълно зареждане на батерията Grecale Folgore изминава до 550 км пробег. Италианският автомобилен бранд без аналог в премиум сегмента разработи ултрабързо зареждане за всяко пътуване - до 80% от батерията на обществени зарядни станции само за 29 минути.

Смелият дизайн на Maserati прегръща електрическите иновации, като става вдъхновение за съвременна нова гама от цветове и материали. Напълно електрическо, но с точно толкова пространство, колкото може да се очаква от Grecale. В купето шофьорът и пасажерите могат да се радват на внимателно изработените детайли, докато се наслаждават на изключителната просторност на Grecale и пространството за краката отзад. Багажникът разполага със завидна вместимост от 535 литра, за да се приспособи към всеки нов ден. 

Изборът на нови колела Aero, специално разработени за Grecale Folgore допринася за по-добра аеродинамика, подобрявайки стабилността и сцеплението.