Новини Събития

Хиляди туристи са посетили Долината на тракийските царе край Казанлък

   
Хиляди туристи са посетили Долината на тракийските царе край Казанлък

Хиляди туристи са посетили археологическия комплекс "Долината на тракийските царе" край Казанлък от неговото откриване до момента. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

"Долината на тракийските царе" е късче земя, което ни пренася в познатия и непознат свят на траките и ни дава възможност да му се насладим в удобството на съвремието. Историята и следите ѝ в днешното време трябва да се опознават, защото всичко, което е днес, носи в себе си всичко, което е било някога. Комплексът е нашето достъпно пътешествие и мигновен скок във времето. Мястото, където "преди" и "сега" ни посрещат, за да ни разкажат за себе си, на фона на гледката, разкриваща съкровищата на Долината на розите", посочват от община Казанлък.

Археологическият комплекс "Долината на тракийските царе" беше открит на 9 април и е продължение на дългогодишните усилия на администрацията за създаване на завършен туристически продукт на базата на тракийските гробници в Долината, част от сериен обект "Царският некропол на тракийския град Севтополис". Проектът има за цел да осигури всички липсващи предпоставки за превръщането на серийния обект от гробници в атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация. В комплекса има още работилници, къщи за гости в тракийски стил и ресторант, както и далекогледи. Предлагат се възможности за наемане на колички за голф и велосипеди, за заснемане с дрон и обиколка с балон с горещ въздух.