Новини Хотели

Застраховка срещу дъжд: Хотел плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

   
Застраховка срещу дъжд: Хотел плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

ВСингапур вали средно 171 дни в годината. Въпреки това, хотел на островния град-държава рискува, като гарантира, че лошото време няма да развали почивката на гостите му.

Пакетът Rain Resist Bliss на InterContinental Singapore възстановява разходите за една нощувка от престоя на госта, ако една от планираните му дейности завърши с дъжд.

„​​Разговарях с група приятели за почивки и един от тях шеговито коментира, че възможността да се гарантира добро време би било следващото ниво на върховно луксозно пътуване“, разказва генералният мениджър на хотела Андреас Кремер за CNN. Така се ражда концепцията за застраховка срещу дъжд.

Все пак пакетът идва с уговорки. InterContinental няма да раздава пари всеки път, когато вали, а трябва да са изпълнени определени критерии.

Например „продължителността на дъжда да надвишава 120 кумулативни минути в рамките на всеки 4-часов блок от време през светлата част на деня“.

Пакетът е приложим само за хора, отседнали в апартаменти, чиято цена започва от $633 на вечер, както и в президентския апартамент, който струва от $3349 за нощувка.

Парите идват под формата на ваучер, който трябва да бъде изразходван в InterContinental Singapore в рамките на шест месеца, а сумата, която получавате, е еквивалентна на една нощувка във вашата категория стая.

 

 

Любимите неща за правене в Сингапур в дъждовен ден включват посещение на Музея на азиатските цивилизации, обиколка на пивоварната Tiger и пазаруване в японската книжарница Kinokuniya.

Подобни специални пакети са начин хотелът да се открои от останалите. В Бали, например, хотел забрани смартфоните и друга електроника край басейна, опитвайки се да насърчи гостите да се изключат от мрежата и да се отпуснат.

Междувременно, няколко хотела и курорта по света, включително Park Hyatt New York, създадоха специални стаи за оптимален нощен сън, допълнени с машини за бял шум, одеяла с тежести и специални чайове.