Събития

България участва на престижен туристически форум в Лондон

   
България участва на престижен туристически форум в Лондон

България се включва в престижния форум New Deal Europe Marketplace & Forum 2024, който започва днес в Лондон, Великобритания. Тази година темата е „Могат ли Балканите да задържат своя туристически бум?“. От българска страна се включва търговското ни аташе в Лондон Красимир Киряков. Това съобщиха за TravelNews организаторите на форума.

Събитието, обхващащо дестинации от Алпите до Егейско море, привлече рекорден брой професионалисти от туристическия бранш, с над 90 купувачи и 65 компании доставчици, регистрирани за участие в B2B пазара, което е 30% увеличение спрямо предходната година.

„Развълнувани сме да видим такава силна активност тази година и очакваме продуктивно и образователно събитие“, каза Тине Мърн, съосновател и директор на New Deal Europe. „Югоизточна Европа е една от най-бързо развиващите се туристически дестинации в света в момента, а New Deal Europe Marketplace and Forum е перфектната платформа за бизнеса да се среща и проучва нови възможности“, добави директорът на NDE Робърт Дий.

Форумът ще се съсредоточи върху невероятния растеж на туризма в региона на Балканите, като ключовият панел ще обсъжда дали това е добре за дестинацията и дали растежът е устойчив в дългосрочен план. Водещ на панела ще бъде директорът на ETOA Рейчъл Рийд, а някой от панелистите са Мелиса Тилинг, главен изпълнителен директор на британския туроператор Sustainable Journeys от Charitable Travel, и Дритан Ксинго, управляващ директор и основател на Past & Present Journeys, DMC от Албания, страна която миналата година посрещна над 10 милиона туристи за първи път. Към тях ще се присъедини и Красимир Киряков, ръководител на търговската и икономическа секция в българското посолство в Лондон и бивш зам.-министър, който ще сподели своя обширен опит в публичния сектор.

Форумът ще започне с презентация на Нейдж Яс, директор по изследванията в Световния съвет за пътуване и туризъм (WTTC), който ще представи скорошни данни за туризма в региона.

„New Deal Europe са избрали много важна тема и аз съм поласкана да участвам“, каза Мелиса Тилинг, добавяйки: „има много за обсъждане, с важни последици за други дестинации, така че наистина очаквам дискусията.“ Освен форума, пазарът има за цел да проведе над 1200 двустранни срещи B2B, всички фокусирани върху генерирането на туризъм в региона, простиращ се от Адриатическо до Черно море, обхващащ 12 дестинации. „Наистина очакваме тази година събитието; не само имаме интригуващ панел с огромна доза информация по темата, но успяхме да разпродадем събитието отново, като всички участващи доставчици имат препълнени графици със срещи“, заключи Робърт Ди.

New Deal Europe е единствената платформа за пътувания, посветена на генерирането на бизнес към Югоизточна Европа и Балканите - www.newdealeurope.com

Габриел Драгиев