Новини Събития

Фестивал Вино и храна ще се проведе във Варна на 27 и 28 aприл

   
Фестивал Вино и храна ще се проведе във Варна на 27 и 28 aприл

Градски вино и гурме Фест – годишното характернодегустационно събитие на Варна.

Изложението Фестивал “Вино и храна‘‘ се провежда за дванадесета поредна година от Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура и е подкрепено от Асоциацията за реклама и комуникации в туризма, както и от Община Варна. Тази година фестивалът ще се проведе на 27-28 април 2024 г. oт 12:00 до 19:00 ч. с домакинството и в артистичната атмосфера на комплекс Campus 90 - Варна.

Фестивал “Вино и храна‘‘ продължава традициите на Варна от 30-те години на миналия век и се вписва напълно в концепцията за развитие на винено-кулинарните маршрути в България. Цели запазване на традициите и културата, като се промотира местната храна и регионалните обичаи и има за цел подпомагане местния бизнес, както и разработване на винено-кулинарни маршрути и налагане на концепцията slow tourism. Фокус на изложението са произведените в България хранителни продукти и напитки, като целта е да се сключат договори с хотелиерския и ресторантьорския бранш преди началото на сезона.

На изложението ще могат да се опитат и закупят изключителна храна и вино. Фестивал „Вино и храна“ Варна е едно гурме събитие, което не трябва да се пропусне.

Повече информация на https://winefoodfestival.eu/ иfb.com/winefoodfestival.eu