Турагенции

Изберете 5 интересни екскурзии до Португалия

   
Изберете 5 интересни екскурзии до Португалия

Португалия е една от онези магични страни, които те карат да се влюбиш във всеки малък детайл. От пленителните гледки към океана, през величествените дворци, та чак до малките китни улици с множество заведения. Португалия просто е синоним на живот - местните създават уникална енергия, която успява да покори всеки турист и директно да го вкара в настроение за вечно лято и лежерна почивка. Именно и за това Португалия е идеалната дестинация да избягате от ежедневния стрес! Това е и причината туроператорът “Бохемия” сериозно да залага на страната като дестинация. Той предлага цели 5 програми в страната, някои от които съсредоточени изцяло върху континенталната част, а други - съчетаващи и прилежащите острови.

Първото предложение на “Бохемия” съчетава обиколка на Лисабон и Азорските острови. Португалската столица привлича със своя чар и богата история, отразена в улиците на стария град, където се смесват средновековни забележителности с модерни кафенета и магазини. От друга страна, Азорските острови предлагат едно съвършено различно преживяване! Това са едни от най-живописните острови на света и те определено впечатляват с вулканични пейзажи, изумрудени езера и кристално чисти води. Съчетанието от култура, природа и гостоприемство прави и Лисабон, и Азорите неустоими дестинации за пътешественици, които търсят автентични преживявания.

Ultimate Azores Travel Guide | Top Islands to Visit & More

Цените на тази програма започват от 2069 лв, и се реализират от 12 май. Цените включват самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания Wizz Air  с включени летищни такси и 1 брой ръчен салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см), самолетен билет Лисабон - Понта Делгада - Лисабон на авиокомпания Ryanair/Easyjet с включени летищни такси и 1 брой ръчен багаж до 10 кг (40 x 25 x 20 см), трансфер летище - хотел - летище в Лисабон, трансфер летище - хотел - летище на остров Сао Мигел, 2 нощувки със закуски в хотел Vip Executive Arts 4* (или подобен) в Лисабон, 5 нощувки със закуски в хотел Vip Executive Azores 4* (или подобен) на о-в Сао Мигел, панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод, полудневна туристическа програма в Понта Делгада с местен екскурзовод, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Евроинс" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро и водач от България.

Друга програма на туроператора съчетава Лисабон с Кашкайш и Алгарве - две от най-популярните места в Португалия. Кашкайш е известен сред местните като град на благородници и крале. Той очарова с космополитността си, тъй като успешно съчетава модерния начин на живот с множеството запазени исторически и културни съкровища. Живописните кокетни пешеходни улици, красиви градини и дълго крайбрежие, завършващо със скалиста пропаст, в която се разбиват океанските вълни, обрисуват една наистина спираща дъха гледка.

В Алгарве пък туристите могат да се насладят на невероятни плажове от бял пясък и кристална вода. Гледките обаче са особено интересни на местата, в които океанът е прорязан от причудливо красиви скали и пещери. Екзотичната красота на природните дадености, мекият средиземноморски климат, множеството атракции, забележителности и голф игрища са превърнали Алгарве в любимо и предпочитано място за почивка на хиляди туристи от цял свят. Около 7 милиона чужденци посещават околността годишно, а като се включат и португалските туристи, броят нараства до 10 милиона. Освен туризма в Алгарве е добре развито и селското стопанство - тук се отглеждат смокини, бадеми, портокали, ягодови дървета и корков дъб. Океанът, разбира се, предоставя голямо разнообразие от дарове и риба. Това прави региона и рай за гастрономите - свежите съставки правят местната кухня уникална.

Algarve Hotels: Compare Hotels in Algarve from £16/night on KAYAK

Офертите за тази програма са повече от страхотни, започващи от 1949 лв. на човек. Пакетът включва самолетен билет за директен полет София - Лисабон - София на авиокомпания Wizz Air с включени летищни такси и малък салонен багаж до 10 кг с размери 40/30/20 см, трансфер летище - хотел - летище, транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус, 2 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери с включени чаша вино и вода в хотел Tryp Caparica Mar 4* (или подобен) в района на Лисабон, 5 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери с включени вода и чаша вино в хотел Oceano Atlantico 4* (или подобен) в Портимао, район Алгарве, полудневна туристическа програма в Лисабон, пешеходна разходка в Евора, представител на място на български език по време на целия престой, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на "Евроинс" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро.

С “Бохемия” имате възможността да посетите и острова на вечната пролет, а именно - Мадейра. Отново в комбинация с Лисабон, "Бохемия" предлага 7-дневно приключение на едно от райските кътчета на земята. На острова човек може да открие разнообразие от активности като разходки из гората, гледане на диви животни и изследване на вулканични образувания. Островът е също така дом на уникални вина и кулинарни специалитети. С мекия си климат и гостоприемните местни жители, Мадейра предлага спокойно убежище за търсещите приключения и релаксация туристи.

Madeira, Portugal's last hidden gem

Цените на тази ваканция започват от 2499 лв. и включват самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания Wizz Air, включени летищни такси и 1 брой ръчен салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см), самолетен билет Лисабон - Фуншал - Лисабон на авиокомпания Easyjet/RyanAir с включени летищни такси и 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 45 x 36 x 20 см, трансфер летище - хотел - летище в Лисабон. Трансфер летище - хотел - летище на о-в Мадейра, 2 нощувки със закуски в хотел Vip Executive Entrecampos 4* (или подобен) в Лисабон, 5 нощувки със закуски в хотел Jardins D`Ajuda 4* (или подобен) на о-в Мадейра, панорамна обиколка на Лисабон, полудневна туристическа програма във Фуншал, входна такса за Ботаническата градина във Фуншал, застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на "Евроинс" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро и водач-екскурзовод от България.

Перлите на Португалия” пък е програма, която съчетава всички богатства на страната. Екскурзионната програма запознава всеки турист в дълбочина с бита и културата на Португалия. Обикаляйки цялата страна, туристите могат да видят разликите между отделните региони, да се насладят на разнообразни пейзажи и преживявания и да си създадат възможно най-пълна картина за Португалия като дестинация.

Екскурзията е на цена от 2099 лв. и включва самолетен билет София - Лисабон - София на авиокомпания Wizz Air с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 40/30/20 см до 10 кг, транспорт по описания маршрут, 2 нощувки със закуски в хотел VIP Entrecampos 4*/VIP Executive Arts 4* (или подобни) в Лисабон, 4 нощувки със закуски в хотел Black Tulip 4*/Grande Hotel da Povoa 4* (или подобни) в района на Порто, 1 нощувка със закуска в хотел VIP Entrecampos 4*/VIP Executive Arts 4* (или подобни) в Лисабон, туристическа програма с местен екскурзовод в Лисабон и Порто, посещение на манастира в Баталя (без включена входна такса), посещение на Томар, Назаре, Обидуш, Гимараеш, Брага, Коимбра и Фатима (без включени входни такси), фотопауза при светилището "Бом Жезуш ду Монте", посещение на Сантяго де Компостела (без включени входни такси), водач от България и застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания "Евроинс".

Things to do in Braga : Museums and attractions | musement

А ако Средиземноморието вика вашето име, то идеалният вариант е да съчетаете Испания и Португалия. Програмата на “Бохемия”, която го прави, отделя специално време за Мадрид, Саламанка, Порто, Брага, Фатима и Лисабон. Този обиколен тур съчетава някои от най-интересните и живописни места в Западна Европа и определено си заслужава!

Цените за него започват от 2049 лв. и включват самолетен билет и летищни такси София - Мадрид - София на авиокомпания Wizz Air с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см) или на авиокомпания Ryanair с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/20/25 см), трансфер летище - хотел - летище, транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус, 1 нощувка със закуска в хотел Ele Acueducto 3* (или подобeн) в района на Сеговия, 3 нощувки със закуски в хотел Holiday Inn Exponor 3* (или подобни) в района на Порто, 2 нощувки със закуски в в хотел Vip Arts 4*/Vip Executive Entrecampos 4* (или подобни) в Лисабон, 1 нощувка със закуска в хотел Exe Getafe 4*/Eurostars Central 4* (или подобни) в района на Мадрид, туристическа програма с местен екскурзовод в Мадрид, Лисабон и Порто, посещение на Гимараеш, Брага, Коимбра, Авейро и Фатима, пешеходна разходка в Сеговия, Саламанка и Толедо, фотопауза при светилището "Бом Жезуш ду Монте", застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания "Евроинс" и водач от България.

Porto gets better with age - English | Hospitality ON

Тези 5 разнообразни предложения от Бохемия отлично показват многообразието на Португалия. Това е дестинация с много лица, която има какво да предложи на всеки тип пътешественик. С подходящи предложения за любителите на историята, природните пейзажи или просто на почивката сред красиви гледки, “Бохемия” определено се откроява сред другите туроператори.

Разгледайте всичките програми на "Бохемия" за Португалия тук!

Йоана Шомова