Новини Транспорт

Около 100 българи са блокирани на летището в Дубай

   
Около 100 българи са блокирани на летището в Дубай

Около стотина българи са блокирани на летището в Дубай. Страната беше обхваната от силни дъждове, които предизвикаха наводнения. Аерогарата остана под вода, а полетите бяха отменени.

Антонина Цанкова е една от сънародничките ни, които се намират в Дубай. Тя е част от групата българи, общо около 80 човека. Трябвало е да кацнат у нас около 20 часа в сряда. Вече 11 часа сънародниците ни стоят на летището, разказа жената пред Нова телевизия. На място консулът на България е посетил сънародниците ни и им донесъл храна и вода.

Българката разказа в ефир, че по време на наводненията такситата в Дубай искали космически суми за превоз, които варирали между 350 и 600 лв. Налагало се дори туристите да наддават, за да се качат в такси. Метрото също е под вода.

 

 

Летището в Дубай все още не може да се възстанови след смъртоносните бури в Обединените арабски емирства и Оман. Рекордно количество дъжд се изля над страните от Персийския залив.

Пороите предизвикаха наводнение на самолетните писти и хаос на второто по натовареност летище в света. От ръководството призоваха пътниците да не идват на аерогарата, ако не е крайно наложително.

Днес беше възобновено приемането на пристигащи полети на Терминал 1, използван от чужди превозвачи, но трафикът продължава да е силно нарушен. Според властите в Обединените арабски емирства това са най-проливните валежи от 1949 г.