Новини Събития

Туристическият бранш ще превръща София в предпочитана европейска дестинация

   
Туристическият бранш ще превръща София в предпочитана европейска дестинация

Председателят на Българската асоциация по туризъм (БАТ) Ивелин Кичуков проведе работна среща в Столична община с Цветелина Симеонова Заркин - председател на Комисията по туризъм в Общински съвет София, и заместник-председателя Станислав Младенов. Това съобщиха от  организацията.
Основните теми на дискусията са включвали текущите предизвикателства пред туризма в столицата, както и разработването на стратегии за превръщането на София в предпочитана европейска дестинация.

Особено внимание е обърнато на възможностите за дигитализация в контекста на създаването на умни градове, както и на необходимостта от ефективни рекламни и маркетингови стратегии.
Участниците в срещата се договорили за съставянето на четиригодишен план за развитие, като бяха поставени конкретни цели и крайни срокове. 

Също така е планирано организирането на последваща среща между представители на местната власт, туристическия бранш и държавата, на която да се уточнят приоритетите и сроковете за действие. 
Представителите и на двете страни изразиха общото мнение, че предстои изграждането на нов, модерен имидж на София, като столица, която може да предложи разнообразие от туристически преживявания, включително исторически, СПА, религиозен, ски, природен, кулинарен, фестивален и парти туризъм.

Габриел Драгиев